fredag 7 augusti 2009

Fredag. Semester.

Nu har jag gjort min sista dag på jobbet på ett tag. Känns alltid lite sentimentalt att lämna gamla trygga arbetsplatsen. Speciellt denna sommar. Mina arbetskamrater har medvetet och omedvetet räddat mig från att totalt gå ner mig i ångest och fylla. Rutinerna räddade mig från ruinerna. I juni 2010 lär jag väl vara tillbaka. Om det inte dyker upp något flådigare innan dess. Men det är nog på Ahlsell jag hör hemma. Eller som Youssef så vackert och visuellt utryckte det efter sin sista Ahlsell-dag tidigare i somras:

De dagliga rutinerna kommer jag sakna. Morgonångesten. Den där bitande hungern på tunnelbanan. Och Enskede gård. Jag diggar verkligen Enskede gård. Jag kommer sakna den lilla hemliga ängen (Enskedeparken?) som jag promenerat genom mellan tunnelbanan och jobbet och vice versa varje dag sen i maj. Det ligger en mystisk spänning över den ängen, lite som Narnia-garderoben. I morse såg jag både hare och rådjur. Några människor ser man nästan aldrig. På hemvägen stojas och stimmas det från dagisbarnen vid ängens utkant. De får mig alltid på gott humör. Ofta har jag tänkt att jag borde sätta mig ner på en av parkbänkarna och läsa i en bok och bara njuta av det mystiska lugnet och barnlekarna. Men att sitta ensam på en parkbänk så nära ett daghem känns lite skumt.

Och jag kommer sakna att sitta på bänken på perrongen och titta på de fina portarna på andra sidan gatan. Sakna att fundera på hur det skulle vara att bo där. Tror jag skulle trivas.

Men nu tänker jag inte sakna  jobbet mer ikväll. Nu sveper jag en 3,5:a av sorten som är bryggd "för blå stunder”. Konstig slogan. Jag tänker bara på “Feeling blue” med Creedence. Om man mår så, alltså tänker på snaror i träd och sånt, är det då Direktör Pripp menar att man ska ta sig en av hans blåa?

DSC00957

När ölen är slut ska jag duscha mig och raka mig och klä mig och äta lite fil och sen möte Folkparkskungen och Redaktörn för ett besök på En ljummen i gräset där det ikväll bjuds på Christopher Sander, Cocoanut Groove och Hajen. Sen blir det kreativt krökande på några klippor.

Semester!

3 kommentarer:

Pekkari sa...

Micke, du skriver så jävla bra.
Vi är borta från stan fram till den 16 aug, men om du är kvar efter det så borde vi ses.

Pekkari sa...

Och till efternamnet Pekkari skall tilläggas förnamnet John. För lite plumpt ska det ju vara.

running from what? sa...

Hur var Christopher Sander? Ses på WOW!