fredag 27 januari 2012

CLUB KING KONG: IKVÄLL LE MUHR + TIKKLE ME + DJs: ÅH LILLA EMO. FRI ENTRÉClub King Kong-dags på Södra Teatern igen ikväll. Med bästa musiken ur mannaminne. Som vanligt. Denna gång på en fredag, så vi räknar med ända-in-i-kaklet-stämning och bakfyllepiller.

Den 27 februari är vi ypperligt stolta över 
att bjuda in till releasefest för Le Muhrs nya EP Flickorna på klubben som släpps på klassiska Beat Butchers den 25 februari. Så klart kommer Le Muhr att framföra plattan live och det blir gäster både på scen och i DJ-bås som kommer göra denna festafton i Etablissemanget till en oförglömlig kväll. Självklart kommer skivan finnas till försäljning till specialpris under kvällen. Som oftast är det så klart fri entré. LE MUHR (Live)
Ur ivriga diskussioner över några öl på Carmen i Stockholm 2003 formades den första lilla primalprimaten, det första fröet till ett Le Muhr. De diskuterande var överens - det fanns en stor och ledig lucka att fylla i svenskt musikliv och en strävan efter att uppnå det ideala bandet tog sin början. Luckan? Låt oss nämna några ledord. Synt-svart, punk-poppigt, indie-ilsket, men också dansvänligt, slagsmålsvänligt och gråtvänligt, för att inte nämna svartvit klädsel och texter på svenska.

Sedan den undergångsromantiska debutskivan
Generation destruktiv från 2007, har Le Muhr grävt djupare i efterfesternas och toalettklottrets desperation och leda. Det är knappast muntert, men ganska kul. Resultatet, uppföljaren Flickorna på klubben, är en studie i allmänmänskligt svårmod och ett ledmotiv till själslivet hos punkpandor, kajalpoppare, emokids och till och med en och annan gammal rockräv.

Le Muhr tycker om att klura ut udda lösningar. EP:n
Flickorna på klubben har till stor del finansierats genom crowdfunding-sajten fundedbyme.com och kommer endast att finnas digitalt och tillsammans med årets snyggaste tygpåse.TIKKLE ME (LIVE)
Från att ha varit en kreativ och kraftfull duo har
Tikkle Me kommit att utvecklas till en halvdussin stark orkester. Fortfarande kreativ och kraftfull, men mer visuell och tankeväckande än någonsin. Som en Tim Burtonsk saga eller ett Kate Bushskt konstverk; kontrastrikt pendlande mellan färgstarka, fantasifulla överraskningar och mörka, underjordiska tongångar – en föreställning att ryckas med i. 2010 släpptes det själbetitlade debutalbumet på klassika A West Side Fabrication.

ÅH LILLA EMO (DJ-set)
Åh lilla emo är en samling gamla och nya vänner. Maja Thorén spelar bas i succéebandet Le Muhr. Daniel Ahlgren är stans mest energiske trummis, Julia Ekholm och Anders Ny är rutinerade svängiga poppare och Mikaela Mars spelar med
Kajsa Grytt (Tant Strul) och driver det egna projektet Varannan Vatten.

http://soundcloud.com/ahlillaemo
http://www.facebook.com/ahlillaemo

I DJ-båset träffar ni som vanligt även King Kong-residenterna Smygarn, Skägget och DJ Tanzen med vänner.

FRI ENTRÉ!!! FRI ENTRÉ!!! FRI ENTRÉ!!! FRI ENTRÉ!!! FRI ENTRÉ!!!


CLUB KING KONG @ SÖDRA TEATERNS ETABLISSEMANG
Fredag 27 januari kl. 21.00-01.00
Fri entré - 20 år
LIVE: LE MUHR + TIKKLE ME
DJs: Club King Kong-residenterna Smygarn, Skägget och Tanzen + ÅH LILLA EMO
Mer info: 
www.sodrateatern.com + http://twitter.com/Club_King_Kong + Facebook

Inga kommentarer: