tisdag 28 december 2010

Typ kontaktannons.

Hej,

Jag har ingen att fira det nya året med och tänkte därför presentera ett erbjudande till Er kära läsare:

 

FIRA NYÅRET MED MICKESMYGARN

Att gå på någon middagsbjudning som ett femte hjul där lyckliga par slätar varandra på tolvslaget känns avlägset. Om möjligt känns det ännu mer avlägset att fira på lokal. Jag är ändå dryga trettioen jordsnurr och att stuffa kring bland nyss lämnade tonår känns - som ni förstår - knappast lockande.

Istället tänker jag mig ett samkväm på tu man hand. En stund för samtal, skratt och närhet. Jag har följande att erbjuda:

Mat. Jag rör mig obehindrat bland kastruller och karotter. Tillreder och avsmakar alla tänkbara rätter så länge de inte innehåller pepparrot.

DSC02996

Sprit. Av flera sorter, smaker och styrkor (det mousserande inhandlas enligt en gammal släkttradition först på nyårsaftonens förmiddag – allt för spänningen, allt för stämningen).

DSC02993

Choklad. Fem sorters Toblerone. Noblesse med mint. Samt den klassiska Twist-påsen med välkända smaker som Daim och Japp tillsammans med mer exklusiva som toffée och caramel. Det finns även Micro-pop.

DSC02994

Jag kan också erbjuda en rad samtalsämnen:

  • Politik (har varit politiskt aktiv sedan mitten av 1990-talet).
  • Kultur (har akadmiska poäng i ämnen som teatervetenskap, litteraturvetenskap, konstvetenskap, musikvetenskap och estetik).
  • Idrott (främst ishockey och fotboll, men för all del även bandy och skidsport. Kring ”sporten” innebandy avhandlas endast ämnen rörande materiella frågor som klubbor, skor etc.).
  • Historia (gärna kring den svenska arbetarrörelsen).
  • Redovisning och beskattning (även inom denna disciplin finns akademiska poäng).
  • Andra världsdelar (har utöver Europa besökt Asien, Sydamerika, Nordamerika samt Afrika).
  • Barndom och släktförhållanden.

Dessa ämnen påbörjas, underhålls och avslutas utan minsta problem (önskemål om konversation inom andra områden meddelas med uppskattning i förväg; kontaktuppgifter nedan). Om möjligt undviks gärna konversation kring tidigare livskamrater (undantag kan ske).

Skulle trots goda förberedelser så kallad pinsam tystnad uppstå så är jag stolt ägare av en relativt omfattande skivsamling innehållande musik inom de flesta genrer. Där finns allt från lettiska orgelkonserter med Bach till twee-sjuor från det tidiga 2000-talet samt en silvergruva av schaktdjupa nedslag i den svenska populärkulturen under perioden 1910 till 1976. Musik att dansa till. Musik att lyssna intensivt till. Musik att samtala kring. U name it – jag har det. (Har Spotify också.)

DSC02995

Låter det intressant? Det blir bättre! Det finns en sista storslagen valmöjlighet. Något jag valt att kalla ”knorren”. Samkvämet kan genomföras, eller varför inte till och med upplevas, på två alternativa platser. I skilda kommuner. I skilda landskap/län.

Alternativ 1: Högdalen, Stockholms län.

Här finns två rum med kök. Alla tänkbara tekniska förutsättningar i form av till exempel musikanläggning och TV samt fullt utrustat kök. Det finns möjlighet att strosa längs den södra salongsflygeln och botanisera i det omfattande biblioteket. Tolvslaget firas på den trallbelagda balkongen. Om övernattning önskas finns möjlighet till såväl enkelrum som dubbelrum.

73735_453060007664_534937664_5700269_5565796_nUtgång till balkong samt bibliotek.

DSC02999DSC02998

Enkelrum respektive dubbelrum.    

Alternativ 2: Sala, Västmanland.

För den mer äventyrslystne finns också möjligheten att välkomna 2011 i världens vackraste stad, som under pestens värsta härjningar fungerade som rikets huvudstad. Även här finns två rum och kök och lokalen är utrustad med samma tekniska förutsättningar. Även här finns balkong - med kommunens bästa utsikt.. Här finns också möjlighet till bad och matsalen kompletteras av en stämningsfull lounge i allmogestil. (Skivsamling och bibliotek begränsas av transportmöjligheter.)

TB-SEV~1 (Tänk massor med snö.)

Kan du låta bli? Tänkte väl det. Skicka din ansökan till undertecknad och ange ålder, akademiska poäng, bostadsort, yrke, relationsstatus, eventuella allergier samt senast lästa bok senast den 30 december i år. Ange första- och andrahandsval gällande den geografiska omgivningen. Frågor samt kompletterande information lämnas av undertecknad på telefon +46737293894 (telefontid 17.00-20.30).

Ta chansen! Man vet aldrig när den dyker upp igen!

XoXo

/mickesmygarn

8 kommentarer:

peter sa...

Den där Finlandia-flaskan har ju stått sedna 90-tal. En gammal som du fyller på eller bara snålat med den?

Smiley face sa...

Haricots vertes från Euroshopper avskräcker. Annars hade jag nappat.

Micke sa...

Peter: Fick den i present för några veckor sen. Obruten kapsyl. Upptappad 2008.

Smiley face: Den frysta dillen som ligger bredvid är från Findus.

sara sa...

Jag väntar med spänning på uppföljaren. Hur gick det? Fick du ligga? Mötte du kvinnan/mannen i ditt liv? Vem åt upp all choklad? Så många frågor, så mycket spänning. Presenteras med fördel på nyårsdagen, alternativt på en popklubb nära mig den 21a. Wee

Anonym sa...

Feminister på Kärleksstigen slår till lite försiktigt så här på nyårsafton. Det finns två kategorier av jakt som män sysselsätter sig med. Då kan vi ta Knugen, hans yngsta dotters fd och Arne Weise som jägarexempel. Men vi gör historien kort nu. Jakten på en trofé. Kom ihåg att se kvinnorna för de människor de är i hela sin helhet oavsett trofédetaljer. God lycka på kärleksjakten och Gott nytt feministår!

Micke sa...

Kvinnorna?

Anonym sa...

Hur gick det? Jag är fruktansvärt nyfiken! Om jag inte redan varit uppbokad skulle jag nappat på en gång. Undrar försiktigt om det kommer fler chanser. Måste det i så fall vara just nyårsafton? How about en helt vanlig fredag i januari?

Micke sa...

Det finns sprit kvar. Så varför inte.