lördag 6 februari 2010

En mycket speciell lördag.

Krysset är löst. Barnkryss idag. Nu Eldeman i P2. Lördagen börjar bra. Men det är ingen vanlig lördag. Det är en mycket speciell lördag. En väldigt konstig lördag. Jag nåddes i onsdags kväll av beskedet om att Sjöhästen var såld och skall totalrenoveras och bli nån slags orientalisk restaurang. Club King Kongs hemmaplan, våran djungel, våran Söderstadion, mitt extra vardagsrum. Såld.

Det kändes som att nån dött. Jag kunde inte ta in det. Jag blev ledsen (på riktigt). Hela vår lilla kulturförening hamnade i chock. Följande meddelande gick ut till våra vänner, fans och beundrarinnor:

Ibland händer det som man inte tror kan hända. Ibland drabbas man av tragik och oförutsedd skit. Som att Sjöhästen läggs ner. Som att apan blir av med sin djungel. När vi precis börjat varva upp för att fira 5-år hela året långt så ringer telefonen och Sjöhästen är såld. Club King Kongs hem de senaste fem åren är borta. Vad ska man säga?

Det är en jävla sorg, men, om det någonsin finns läge att säga att man ska göra sitt yttersta, om det någon gång ges en chans att leva ut så är det nu. På lördag blir sista chansen att besöka Club King Kong på Sjöhästen. Det blir indiehitparad, tokröj, helpep, ölen i luften-dans och svett, förvänta dig inget annat! Vi skall ställa till med ett jävla kalas. King Kongs boning skall dansas ut tills väggarna rasar!

[…]

Om King Kong dör med Hästen? -Nej du, vila lugnt. Aldrig.
Sjöhästen är död, länge leve King Kong!

Som tur var får vi fira av Hästen ordentligt ikväll. Och planerna för det nya, ännu fläskigare Club King Kong är redan igång. Så misströsta ej, vi kommer tillbaka. Men ikväll ska Hästen hyllas. Och det rejält. Följande händer i afton:

umiumi

LIVE: UMIUMI aka Anna Berglund började skriva musik på landsbyggden utanför Eskilstuna. Som tonåring fastnade hon i indierocken men bröt sig loss och bildade tillsammans med en kamrat bandet You/Me som slog igenom med spelningar i Milano såväl som på Emmaboda som resultat. You/Me blev Umiumi och ett eget soloprojekt med bas i hemmastudion i Stockholmsförorten Bagarmossen. Umiumis alster präglas av svävande melodier på gränsen mellan pop och electronica. Enkelt men eget och texter med tanke. Kontemplativ, snygg musik helt enkelt!
http://www.myspace.com/youmeband

kronprinsen

LIVE: KRONPRINSEN vad ska man säga om kronprinsen. En uppkomling? En nykomling? En blandning av The Embassy och Rocky Dennis på svenska? Samplingarna finns där, de sköna melodierna och de aviga detaljerna likaså. När ”Prinsen” höjer tempot blir det dansvänligt och rakt. Likt Umiumi sjungs det på Svenska och det skrivs texter med innehåll. Bra skit!
http://www.myspace.com/kronprinsensthlm

DSC00320

THE HONEYDRIPS SOM DJ äh, vi behöver inte presentera Micke Carlsson aka the Honeydrips för er. Han är det vi alla känner honom som – en kreatör! Ett Dj-set av The Honeydrips fångas fint av hans egen devis - it's better to be lost than to be found.
http://www.myspace.com/thehoneydrips

Bilden ovan är tagen på en spårvagn i Wien i maj. Dagen efter att Club King Kong med sällskap av The Honeydrips besökt klubben Svennedisko för att bjuda på svensk underhållning. Så här såg det ut kvällen innan, och det är väl nåt liknande vi hoppas på ikväll:

Jävlar i en liten låda vad vi ska fira av Hästen ikväll. “We’re gonna party like it’s nineteentwentynine”. Alla till Hästen!

Hårda fakta:
Club King Kong @ Sjöhästen, lördag 6/2 kl. 21.00-03.00
Långholmsgatan 24, T-bana Hornstull
50 kr
18 år

Inga kommentarer: