onsdag 16 december 2009

Dra åt helvete x2.

1. Dra åt helvete vad bra teater de spelar på Tribunalen. Har aldrig gått därifrån missnöjd eller skeptisk. Det är alltid fantastiskt. Det har, av flera olika skäl, inte blivit lika mycket teater i höst som det brukar vara. Men efter att ha sett Den tappre soldaten Svejk i terrorkrigens tidevarv ikväll känns det inte som jag missat nåt. Roligt! Bitskt! Politiskt! Vackert! Lysande! 

Det ska tydligen vara helt utsålt resten av spelperioden, men gå dit och köa. Det är värt det! Jag lovar.

En bild från den fantastiska scenen där Svejk placerats som hembiträde hos svenska ÖB. En underbar scen som driver både med den fisljummet äckliga liberalismen och det norénska familjedramat. Helt lysande!  Foto: Mats Bäcker.

2. Dra åt helvete vad arg man blir. Följande publicerades igår på Tribunalens hemsida och delades också ut i tryckt form till publiken vid kvällens föreställning:

Den 15 december har Stockholms kulturförvaltning beslutat att skära ned anslagen för ett flertal teatrar i Stockholm, bl a Tribunalen, Galeasen, moment, Teater Brunnsgatan Fyra, Turteatern, Giljotin, Fria teatern och Orionteatern. Detta trots vilda protester och helt utan förvarning.

Vi tycker att detta beslut är felaktigt och är oroliga för framtiden. Detta är inte bara en ekonomisk nedmontering utan även en signal om kulturborgarrådets kulturpolitik.

Vi är djupt oroade för de fria gruppernas framtid. Tribunalen, liksom de andra teatrarna som fått minskade anslag, går redan på knäna ekonomiskt.

Om du som publik håller med om detta och vill visa din solidaritet uppmanar vi dig att maila till Madeleine Sjöstedt och på alla möjliga sätt lyfta denna fråga. Publikens röst är viktig!

madeleine.sjostedt@stadshuset.stockholm.se

Jag mailar strax. Gör det du med! Borgarpack!

DN:s Ingegärd Waaranperä skriver bra om det hela i dagens kulturdel. Läs här.

Inga kommentarer: