onsdag 9 maj 2012

CLUB KING KONG: Releasefest för Stormaktens nya platta "Skitliv" ikväll


Ikväll är det åter dags för Club King Kong på Södra teatern. Denna gång fixar vi släppfest för Stormaktens nya album Skitliv som träffande nog släpps just idag. Så här står det skrivet:
Club King Kong och Birds Will Sing For You presenterar stolt: 
Stormakten började som en duo för ett drygt år sedan, gjorde sin livedebut som förband till Kriget och har sedan dess blivit större i sinnet och fler till antalet, och har med sin storslagna/sköra/trasiga synthpop blivit ett givet inslag på den stockholmska livescenen. 
Stormakten består av fyra synnerligen dåliga förlorare som vägrar att ge upp tron på något stort och vackert. Debutalbumet ges ut av etiketten Diapazam och släpps samma dag som releasefesten på Södra Bar. "Skitliv" är en till lika delar hoppfull som förtvivlad historia om kärlek och andra plågor. Om Lana Del Rey kallar sig Hollywood-sadcore är Stormakten Högdalen-sadcore. 
Under vintern släpptes Stormaktens första singel, ”Jag hör bara ditt hjärta slå” - en storslagen förlust-hymn – där bandet gästades av ingen mindre än Birgitta Linder från Le Muhr
Facebook-event hittar du här och här.

Plattan finns att strömma/köpa på bandcamp och Spotify:

De har åkt båt med Stockholm Boat Sessions i dagarna också:Och om ni undrar hur arbetet med skivomslaget tog sin början kan ni kolla in det här:Inga kommentarer: