torsdag 15 december 2011

Förra veckans grymma Club King Kong @ Södra Bar.

Hej bloggen,


Jag har varit för taskig på att uppdatera dig sedan min dator kraschade i slutet av sommaren. Har mest blivit info om vad Club King Kong håller på med. Och inte ens det har jag skött ordentligt. Förra veckan missade jag nämligen om att blogg-tipsa om kanske en av de mest underbara kvällarna i vår historia. Vi hade norrländskt finfrämmande i form av Magnus Ekelund med fullt band. Och dessutom gästades han av ingen mindre än Jakob Hellman. Vår trogne följeslagare Jerry Boman skrev om och filmade hans förträffliga framträdande i sin blogg. Bl.a. skrev han: 


Det är roligt att höra hur fler och fler sjunger med, hur många har börjat lyssna. För i Magnus Ekelund har vi en stor artist med förmågan att berätta något om oss. Genom sig själv. Bättre än så blir det inte.
 Så här såg det ut och så här lät det (bl.a. en fantastisk Vapnet-cover):




Men kvällen var inte slut där. Vi hade hintat i SMS och sociala medier att vi hade en överraskning av stora mått på gång. Vissa förstå-sig-påare trodde sig genomskådat oss och var övertygade om att ikonen Jakob Hellmans inhopp med Magnus Ekelund var det vi hintade om. Men ack, ack så fel folk kan ha. Det var i och för sig stort att han gästade, men efter Ekelunds spelning klev Jakob Hellman upp igen, tillsammans med bandet Nerverna (som till vardags brukar spela med Matti Alkberg). De gjorde en magisk hemlig spelning för att spela bort nerverna inför turnépremiären på Strand dagen därpå. Det är sånt som får en att orka hålla på och bränna tid och pengar på att ordna popklubb. Även denna hemliga spelning dokumenterades i bild och text av Jerry Boman. I sin blogg skrev han bl.a.


Kvällen innan en av höstens mest hajpade spelningar i Stockholm dök plötsligt huvudpersonen själv upp på Södra bar och gjorde en ytterst hemlig spelning. Javisst, Jakob Hellman spelade igår på Klubb King Kong [sic!]! Under en magisk halvtimme bjöd han på både nya låtar och gamla favoriter (efter önskemål från publiken). 

Det är sånt här man lever för! Jag visste att Jakob skulle gästa Magnus Ekelund men att han sen, tillsammans med nya bandetNerverna [...], skulle spela själv visste nog ingen

Och så här såg det ut:







Det var en kväll att minnas. (Ikväll blir det en ny oförglömlig kväll!)

Glöm inte att lyssna på Magnus Ekelunds och hans band Stålets fantastiska skiva Svart flagg på Spotify

Inga kommentarer: