tisdag 31 augusti 2010

2 minuter kvar…

…sen är det höst. September kommer med födelsedagselände och ångest. Frostvarning på det!

Dagens andra video: The Mare - “I’m So Happy”

Låten är titelspåret på EPn som släpps på Leopard Up A Tree Records den 27 september.

Mer The Mare på deras MySpace.

The Mare är fan bäst.

Dagens video: Solander repar.

Ta mig någonstans som ger mig någonting.

Jag lämnade (återigen) Söderstadion med kroppen fylld av frustration och bitterhet. (Ytterligare) En fullständigt usel prestation mot ett (som vanligt) betydligt sämre motstånd. På väg ut från läktaren kände jag att det var sista gången jag knallade där i år. Nu får det räcka (och, ja – jag stämde in i avgångskrävarkören). Men jag kände ändå ett behov av något mer. Mina känslor för Hammarby har vuxit sig så starka att jag inte bara kunde avsluta det rakt av i ingenting. Jag behövde uppleva något. Jag behövde en kick. Jag tog tunnelbanan från Gullmars till T-Centralen och vandrade två trappor ner för att ta blå linje mot Hjulsta. Jag klev av vid Solna Centrum.

DSC02695

Jag var lite nervös när jag klev av. Tänkte att jag måste vara beredd på allt. Men på plattformen var nästintill folktom.

DSC02700

I rulltrappan på väg upp mot Råsunda kände jag mig lugn. Redo att möta vad som helst. Jag knöt min näve.

DSC02699

Uppe i gången var om möjligt ännu mer folktomt. Allt började kännas menlöst. Var är alla? Jag behövde kickarna.

DSC02697

Jag gick till en Statoil-mack. Hände ingenting.

DSC02698

Jag gick ned i tunnelbanan igen. Helt dött. Fan.

DSC02701

Jag krossade en ruta som skyddade en älg med näven och åkte hem till söderort igen. Inte fan var jag gladare.

söndag 29 augusti 2010

torsdag 26 augusti 2010

Club King Kong gästar Popagandas förfest på Södra Bar ikväll.

Förra veckan avslutade vi vår fantastiska sommarSödra Bar med dunder och brak. Men redan ikväll är vi tillbaka i samma härligt indie-posha lokaler. Det är Popaganda-festivalen som har en förfest till festligheterna vid Eriksdalsbadet som inleds ordentligt imorgon (öppnar hela kalaset gör Salabandet och King Kong-bekantingarna Navet imorgon kl. 14.30).

Förutom att ni får den förträffliga möjligheten att röra er i takt till hyfsat spontant utvalda delar ur King Kong-residenternas eminenta musiksamlingar så bjuds det även på live-musik. Från brittiska ön kommer ingen mindre än James Yuill och kör ett live-set.

För att inte krångla till det så är det precis som på Club King Kong fri entré för hela kvällens klabb.

Hårda ord:
Popaganda-förfest på Södra Bar & Kök
Torsdag 26/8 kl. 20.00-02.00 (baren öppnar 17.00)
Mosebacke torg 1-3, T-bana Slussen
Live: James Yuill (UK) (c:a 23.00)
DJs: Club King Kong-residenterna Smygarn, Skägget och Wolfman.
Åldersgräns: 18 år
Fri entré
Info: Södra Teatern och/eller Popaganda

Ser ni likheten?

fredag 20 augusti 2010

Dagens dubbel.

Vi fick våra 15 minuter i strålkastarljuset. Det var den mest romantiska historien någonsin. I min egenskapta fantasivärld hann jag berätta den för våra barnbarn tills de tröttnat på både historien och sin farfar/morfar. Det var helt enkelt för bra för att vara sant. Hon hade stans vackraste fejs som gjorde mig stum och döv. Hon sa hon jobbade med biokemi. Men jag tyckte hon sa nyårsrevy.

Nu svettas jag ut en månads fest och fylla. Bland smutsiga tallrikar och tobaksstank. Och i feberyran ser jag filmer om brittiska fotbollshuliganer och amerikansk-franska bohem för att dämpa ångesten. Försöker glädja mig åt att det alltid finns nån som har det värre.

Snart vinner rätt hästar.

onsdag 18 augusti 2010

Sommaravslutning för Club King Kong ikväll. Live: Jap Adaptors + Faster Glenn




Med buller och bång samt pukor och trumpeter avslutar Club King Kong sin sommar på Södra Bar ikväll. För att maximera svänget har vi bjudit in Jap Adaptors och Faster Glenn att spela på vår lilla men höga scen.


Jap Adaptors - Fantastisk popkvintett från Haninge! Lyssna på: www.myspace.com/japadaptors

Faster Glenn - Power-twee med blås och skägg! Lyssna på: www.myspace.com/fasterglenn


För att inte riskera att gå miste om den alldeles speciella och unika King Kong-känslan sket vi att bjuda in någon gäst-DJ ikväll. Södra Bar öppnade redan klockan 17 så festen är redan igång. Första bandet går på vid 22-snåret och därefter spelar vi skivor igen fram till klockan 01:59:59! Sedan går vi hem och planerar inför hösten...


För enkelhetens skull är det fri entré. Ses om en stund! Kom i tid!

Øya #1: Norrmännen.

SAM_1198SAM_1200 SAM_1201 SAM_0923SAM_0922 SAM_0925 SAM_0928 SAM_0929SAM_0943SAM_0936  SAM_0942 SAM_0949 SAM_0970SAM_0993 SAM_0974   SAM_0998SAM_1018 SAM_0999SAM_1039 SAM_1042 SAM_1087 SAM_1102 SAM_1174 SAM_1181SAM_1178

måndag 16 augusti 2010

Fucked Up!

Jag är i Oslo och vilar upp mig efter fem dagar och fem nätters Øyafestival. En längre rapport kommer publiceras inom kort. Och bilderna selekteras i detta nu. Men som en teaser på ord och bilder så ger jag er denna lilla film. En av festivalhöjdpunkterna för min del.

tisdag 3 augusti 2010

For en blogg.

My Little Pony-batteristen Jørgen Nordby knäpper kort och lägger upp i en foto-blogg som heter jørgen bare. Bilden ovan är från förförraveckan då jag fick ett överraskande, men ack så uppskattat, besök av de fina Oslo-fyrerna och jenterna. Kjempeflott!

Club King Kong igen imorgon. Med Gary Olson (US) + Mattias Björkas (FIN) + White Town (UK) + Cosy Den + Pop Songs + Anders Hemingsson.

Från Facebook-eventet:

Snabba bud. Dags igen redan på onsdag.

DEN OFFICIELLA COSY-FESTIVAL-FÖRFESTEN
Denna gång samarbetar vi med våra kära vänner kring Cosy Den-festivalen som brakar igång på torsdagen den 5/8 (mer info om festivalen nedan).

LIVE: GARY OLSON of The Ladybug Transistor (US)
Vi är enormt glada att kunna presentera ytterligare en internationell bokning. Från Brooklyn, New York kommer Gary från The Ladybug Transistor. Bandet som gjorde att en tredjedel av King Kong i ungdomens dagar fattade beslutet att lägga ner rocken. 

LIVE: MATTIAS BJÖRKAS of Cats on Fire (FIN)
Från Göteborg hämtar vi hit Mattias Björkas, som till vardags sjunger och spelar i Finlands bästa band Cats on Fire. I januari gjorde Mattias ett strålande solo-framträdandeKing Kongs syskonklubb Pop Songs i Malmö och vi tyckte det var dags för även Stockholm att få sig en akustisk dos av Cats on Fire.


INSPELAT - MATTIAS JANSSON (COSY DEN), WHITE TOWN (UK) & SARA BERG (POP SONGS, Malmö)
På skivspelarhyllan gästas vi denna gång av Cosy-generalen himself; Mattias Jansson. Från tidigare nämnda syskonklubben Pop Songs hämtar vi Sara Berg, en gång kallad "Utelivsmalmös mest militanta indielugg". Dessutom gästas vi av Jyoti Mishra från brittiska Derby, äks White Town. Dvs mannen bakom megabrakhiten "Your Woman" från härliga 90-talet som sedan dess bara fortsatt fylla popvärlden med magiska låtar.


Ses på onsdag! Kom i tid!

Mvh Micke, Andreas, Anders och Cosy Den.

COSY DEN-festivalen går i år av stapeln för andra gången och pågår mellan den 5 och 8 augusti. Festen inleds på torsdag på Landet, fortsätter i Gula Villan i Handen på fredag och lördag och avslutas på South Side Pub på söndag. Spelar gör bl.a. Allo Darlin', Colin Clary, Moustache Of Insanity, The Smittens, Soda Fountain Rag, White Town, Stella Rocket och The Garlands.

All info finner du i festivalbloggen eller på Facebook-eventet.

På festivalen spelar ett helt gäng gamla King Kong-bekantingar: The Mare! Dinosaurs Are Still Alive! Johan Hedberg! Jap Adaptors! Suburban Kids With Biblical Names! Springfactory! Roadside Poppies! Top Sound! Little Big Adventure!

SLPP13~1

Är det konstigt att man längtar bort.

alperna

Farsan teasar mig med mail fyllda av bilder från St. Wolfgang. Jag kom inte iväg i år heller. Nästa år. Nästa år! Tre veckor. Minst.

 

Det regn som sakta faller här i stan gör husen grå
Neonljusen de speglar sig i asfalten den blå
bilar signalerar, jag ser människor på språng
Är det konstigt att man längtar bort nån gång?

Säg, är det konstigt att man längtar bort nån
Om man gärna vill lyss till lärkans drill eller trastens glada sång?
Om man älskar hav och vindar och är trött på neon och betong?
Är det konstigt att man längtar bort nån gång?

I staden där studerar man, där har man sin fabrik
Där har man sitt kontorslandskap, sin marknad, sin butik
Man talar om sin marknadsdel, sitt jobb och sin säsong
Är det konstigt att man längtar bort nån gång

Säg, är det konstigt att man längtar bort nån gång...

Här talar man om kärleken i stora runda ord
Här spränger man för tåg och bil, man våldtar moder jord
Men så när vinden ligger på, känns plötsligt doft av tång
Är det konstigt att man längtar bort nån gång

Säg, är det konstigt att man längtar bort nån gång…