lördag 11 september 2010

Ikväll.

Ikväll står jag i baren på bokhandeln Röda Stjärnan på Garvargatan 9 vid Kungholms Torg. Där är det kommunistisk valpub med ett spännande program från 18.30. Först pratar Olle Minell från Proletären om Palmemordet i allmänhet och polisspåret i synnerhet. Det ryktas om att han har nya uppgifter om en moderat riksdagsmans inblandning. Efter det så spelar The Spinning Jennies bluegrass mot alliansen. I oktober förra året gjorde de en fantastisk spelning på samma Röda Stjärna. Lär bli ännu bättre ikväll. Dessutom serveras paj och öl.

Efter det beger man sig till Strand. Där är det premiär för Tobbe Isakssons nya klubb Fomo Connect. Gästar bland skivspelarna gör bland andra en tredjedel av Club King Kong, allas våran Skägget. Så här beskrivs Fomo Connect på Strands hemsida:

Fomo eller Fear Of Missing Out är ett oroande psykologiskt tillstånd där ett subjekt känner en ständig rädsla att missa något.

Att inte vara där när det händer. Att någon annanstans har någon roligare.

Strands nya barklubb Fomo Connect vänder sig till alla som lider av fomo. En lördag i månaden kallar vi till terapeutisk samling. Vi hänger med folk som delar vår oro. Vi lyssnar på omistlig musik och delar den lugnande känslan av att vara där.

Fomo Connect använder pop från alla tider från Sun Records till senaste blogghypen som lenande balsam. Varje månad kommer en aktuell gäst-dj som lider av fomo. Som inte kan välja en enda dålig låt av rädsla att missa en bättre. Varje bokning får oss att frukta att vi missar någon annan. Men Fomo Connect tar likt en bamhärtig samarit den smällen åt alla känsliga fomos därute.

Fomo Connect drivs av Tobias Isaksson som sedan många år är fast i en svårartad fomo. Denna har under ett knappt decennium lett till en hord av klubbar, dj-set och turnéer. En lördag i månaden leder han dig tillsammans med gäster och Strands personal längs din snåriga fomo-stig.

Som hyllning till och stöd för några av Pop-Stockholms mest akuta fomos erbjuder Tobias Isaksson dem en timmes samtalsterapi var ”one on one” med honom på lördag. De kommer att få tala ut om sin fomo genom sina låtval och Tobias kommer att svara med musik han känner att de bara inte får missa. Om det inte vore för självklart kanske de hade gjort det med något avsnitt av In Treatment som visuals.

I den metaforiska divanen finner ni vid Tobias sida i DJ-båset Rickard Nilsson från Svenska Musikklubben, Andreas Nilsson från Club King Kong, John Gadnert från skivbolaget Hybris och Camilla Hägerbäck från DJ-kollektivet Chicks With Discs. Välkomna!

Inga kommentarer: