tisdag 10 februari 2009

Folkpartistisk madness

Att Folkpartiet inte alltid kommer med de mest genomtänkta förslagen är väl allmänt känt numer. Men ändå fortsätter dess reprensentanter ständigt att överträffa sig själva. Igår skrev Stockholms folkpartistiska idrotts- och kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt DN Debatt att det vore en bra idé att slå samman Dramaten och Operan. Detta skulle i hennes värld rationalisera bort dubbelarbetande i verkstäder, biljettkassor och på marknadsavdelningar. Leif Zern kommenterar detta i DN Kultur idag och sågar förslaget med samma tandhöjd som han (enligt mig något orättvist) sågade Dramaten-premiären av Muntra fruarna i Windsor med i gårdagens tidning och kallar det för "en skrivbordsprodukt av det mer komiska slaget". Avslutningsvis låter han presentera ett motförslag; "slå ihop skrivborden i stadshuset".

Nytillträdda Dramaten-chefen Marie-Louise Ekman kommenterar förslaget på liknande sätt; "hela stan är ju full av kontor som ligger vägg i vägg" angående Sjöstedts idé om gemensamma verkstäder och menar att Dramaten i så fall lika gärna kan slås samman med Melanders blommor i grannfastigheten.

Antingen försöker Sjöstedt föregå eller förbereda torsdagens presentation av Kulturutredningen, vars huvudbudskap verkar vara att slå ihop och slimma eller så är det bara det gamla hederliga liberala behovet av att vädra lite arbetarförakt som ligger till grund för hennes artikel. Den tekniskt kreativa personalen i verkstäderna verkar i hennes bubbellika värld kunna jobba dygnet runt. Inte heller personalen i biljettkassorna tror hon klarar av att fylla en arbetsdag, varför inte låta dem jaga lite bidragsfuskare efter tre-fikat...

Jag tycker vi likt förre Dramaten-chefen Lars Löfgren konstaterar att förslaget är "korkat" och att vi i Zerns och Ekmans anda försöker slå ihop saker på ett mer konstruktivt och givande sätt.

Först tar vi oss an alla dubbelarbetande friskolor, lokaltrafiksentreprenörer, post-, telefon- och elbolag och samlar dem under samma tak igen. Vi fortsätter sedan med att slå ihop alla folkpartister och låter sammanslagningen debattera med en sammanslagning av Janne Josefsson och Lennart Ekdal i en sammanslagning av alla stojiga och stökiga debattprogram i en två-dygns sammanslagen sändning i en ny TV-kanal sammanslagen av samtliga kommersiella brötkanaler.

Tänk vad mycket behagligare de övriga 363 dagarna av året skulle bli. Antagligen skulle folk må betydligt bättre och kanske gå mer på teater? Och vips, så var Dramatens och Operans problem lösta...

(Äh, vi slår ihop Maud Olofsson med en kärnkraftsreaktor när vi ända är uppe i varv...)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha!! Bra Micke!

Men det är t.o.m. ÄNNU MER än bara "något orättvist" som han sågar Muntra.. Annars stämmer jag in i allt! puss!

Anonym sa...

Heja Micke. Roligt. Fyndigt. Underbart. heja