onsdag 26 januari 2011

Dagens skivor.

Sedan den magiska spelningenWay Out West 2007 så har jag väntat på en ny platta. Nu är den här och den kan man streama den i bland annat bloggen Desmond In A Tutu.

I oktober fyller hon 74. Det kan man inte tro när man lyssnar på den här guldklimpen producerad av Jack White. (En Jack White som verkar ha gjort sig mer än odödlig med “Seven Nation Army”-riffet som ackompanjerar varenda handbollsmatch i det pågående världsmästerskapet. Och snart hör vi den åter på Söderstadion.)

Igår hamnade jag av en slump på den fantastiska konsertenSödra Teatern där en megaimponerande uppsättning artister framförde sina tonsättningar av Sonjas dikter. Klart det blir fantastiskt när bl.a. Kajsa Grytt, Annika Norlin, Anna von Hausswolff, Anna Järvinen och Rebecka Thörnqvist stod på scen framför ett band bestående av bland andra Martin Hedros och Jonas Kullhammar. På Playgrounds hemsida kan man strema fem av låtarna från plattan som snart också skall finnas på Spotify.

Allt är väl redan sagt om Alexis Weaks debutalbum. Kanske kom 2011 års bästa svenska platta redan i januari. Bor man nästan längst ut på lina 19 som jag gör så känns det i alla fall så. Det är söderortsromantik när det är som allra bäst. Innerstads-hipstrarna kommer aldrig fatta. (Glöm inte att också lyssna på EPn Farväl Gullmarsplan)

Inga kommentarer: