måndag 31 maj 2010

Manifestation till stöd för Ship to Gaza.


Mäktigt. Bojkotta Israel!

Dagens låt: Kofia - “Leve Palestina”

Bedrövlig måndag.

Det var första dagen på min semester. Jag skulle efter en lång sovmorgon läsa en bok som jag sak recensera. Men så möts man av vad som hänt med solidaritetsflottiljen i Medelhavet. Nu har jag istället setat hela dagen och följt bloggar, tidskrifter, twitterflöden och övrig nyhetsrapportering för att få reda på vad som pågår. Min enkla och kortfattade kommentar på det som hänt är: Bojkotta och isolera Israel. De har åter bevisat att de är en stat byggd på terrorism och rasism. Min starka uppmaning är att alla som har möjlighet ger sig ut och deltar i de många protestaktioner som äger rum runt om i landet. En lista på alla arrangemang finns här. I Stockholm samlas fredsvänner på Sergels Torg kl. 18.00 ikväll. Talar gör bl.a. Åsa Linderborg, Per Gahrton, Carin Jämtin och Lars Ohly.

globalintifada

fredag 28 maj 2010

Snygga Danmark.



Skriver på...


...Avtalet!

Festival.

ochstorahavet2010flyer

Yes! I helgen är det dags för  mini-festivalen “…och stora havet”Debaser Slussen i Fritz’s Corner och SVMKs regi. Finfina bokningar med Vit Päls, Northern Portrait, Palpitation och Tiger Tape i spetsen. Dessutom har de bokat stans bästa skivvändare. Imorgon sköts musiken på uteserveringen av inga mindre än Club King Kong och Cosy Den. Kom förbi och säg hej till oss! Det är fri entré till uteserveringen!

No! Tyvärr blir det inget skivspelande för mig på den nya och lovande Popfesten i norska Kristiansand. Den blygsamma biljettförsäljningen fick arrangörerna att ställa in. Trots de fina bokningarna och den fina affsichen.

popfest-no

Fredag.


Även om innerstadens krogar erbjuder ljuva rätter på tjusia krogar är det med en kebbe-tallrik hemma i Högdalen man firar att uppsatsen gick igenom.

torsdag 27 maj 2010

Pepp.


Plötsligt ljusnade det en aning.

Där druvan glöder.

Jag får aldrig nog av Don Carlos. Den störste västmanlänningen genom tiderna i den största stunden i den svenska filmhistorien. Om vi vidgar vyerna så intar den i världsmått en klar andraplats efter presskonferens-scenen i Notting Hill.

onsdag 26 maj 2010

Oj.


I Uppsala byggde de en ny stationsbyggnad. Nu mot Stockholm med SJ.

Gött mos.


En köttbulletallrik i sällskap med några dunkla gjorde aftonen. Denna gång på fd Kjellssons på Birger Jarls. Nu med SJ mot Uppsala.

Varmrätt.


Varmrätten på Mäster Anders var nog ett av de få rätt som dagen erbjöd. Fy fan vilken skitdag. Fy fan vilket skitliv. Nu läser jag lite gamla Robotman av Jim Meddick för att inte somna som en jävla katastrof.

tisdag 25 maj 2010

Förrätt.


Försöker dämpa den just nu monumentala stressen och ångesten med en finlunch på Mäster Anders.

Kommer hem. Helt desperat. Har jobbat som fan. Knäpper på belysningen i badrummet. Sönderstressad av stan. Ser mig i spegeln. Överraskas av att jag för en kort stund gillar det jag ser. Känner nån slags hopp. Men inser snart att vi är alldeles för många. För många som tror nåt om sig själva utan att kunna göra nåt utav det. För många som låter idéerna fastna i halsen. För många som flyttade till Stockholm och trodde på nånting. För många som antagligen mått bättre av att stanna kvar. För många som väljer att vara tysta för att man ändå tror att det är kört. För många som väljer den enkla vägen och sväljer istället för att spotta.

Ett samhälle som ser ett värde i alla människors visioner och idéer och inte bara i deras arbetskraft; that’s all I want for christmas. (Och en cross.)

600full-buster-keaton

lördag 22 maj 2010

Toppen.


Jag var så nära solen man kan komma i Stockholms kommun. Ensamt och tyst. Skönt.

fredag 21 maj 2010

Fredag.



Färdigt!


Uppsatseländet är inlämnat. Så rövens jävla skönt. Nu: fylla och flärd.

Bild 2.

DSC02234

Vågar inte riktigt gå till sängs. Vill inte bli väckt av den här jeppen ännu en natt. Eller, ännu värre, hans ännu större storebror som kom förbi häromdagen. Den något mindre lillebrorsan behöver jag dock ej oroa mig för. Det blir regn imorgon om man säger så.

Bild 1.

DSC02230

Osmaklig Text-TV.

onsdag 19 maj 2010

Dagens video: Cola Jet Set - “Suena el Teléfono”

Uppsatsen är snart klar och sommaren har anlänt söderort. Spansk solskenspop och rosé; here I come! Jag kommer vara lika strålande glad som Cola Jet Set-sångerskan Ana hela sommaren.

Onsdag.


Stockholm stads stöd till det fria kulturlivet analyseras. Vi vet allt.

tisdag 18 maj 2010

Schlageryran närmar sig.

Eurovision’s comin’ up! Jag har skaffat mig några favoriter. Det tyska bidragets försök till cockney-schlager kan inte misslyckas  och jag tror vi har en vinnare i Lena Meyer-Landrut. Någon vinnare lär knappas Nederländernas Sieneke bli, men det är ett bidrag så härligt bisarrt att man bara måste älska det. Tänk om alla 18-åringar var som hon…

 

Men det finns bara en Alexander Rybak. Jag hade glömt hur rätt han är. Och hur han förlöser allt…

måndag 17 maj 2010

Dagens video: The Drums - “Forever & Ever Amen”

Snart kommer det självbetitlade debutalbumet. Lasta ned spåret “It Will All End In Tears” här. Eller håll till godo med den gamla goa EP:n så länge.

onsdag 12 maj 2010

Dagens bästa: Solander - “St Michael” + “Huckelberry Finn”

En blivande klassiker från förra årets album och en blivande klassiker från det kommande.  (Via Bedroomdisco)

CKK vs. LKPG.

Imorgon åker Club King Kong med SJ till Linköping. Med våra skivkassar gästar vi klubben John Doe på studentetablissemanget  Herrgår’n. Dessutom åker också världens bästa The Radio Dept. samt härliga krautarna Pistol Disco till Linköping för att stå på scen. Så här skriver arrangörerna:

Efter år av väntan.
Efter otaliga förseningar av skivsläppet.
Efter flera misslyckade försök att boka dem tidigare.
Nu, nu har vi äntligen nöjet att presentera Sveriges bästa popband.

De heter THE RADIO DEPT. och står på vår scen, på JOHN DOE's säsongsavlutning den 13:e maj. Den nya skivan Clinging to a scheme har redan fått sanslöst bra kritik från musikpressen. Singeln Heaven's On Fire är fantastisk och resten av albumet är precis vad man ville ha och lite till.

Förband är den stenhårda trion PISTOL DISCO. 

Efter banden är det enligt god tradition och gott uppförande en jävla fest med den finaste popen på dansgolvet då KING KONG-gänget spelar de finaste låtarna för de finaste människorna. Alla som någonsin varit på den fina Club King Kong i Stockholm vet vad detta innebär.

Detta kommer bli episkt.

Datum: 13/5 - 10.
Gigstart: 22.00.
Pris: 100 kr.

måndag 10 maj 2010

10 år äldre.

Det är tydligen 10 år sedan nu. 10 år sedan vi satt i köket hos Frallans päron, han, jag, hans syster och nån mer. 10 år sedan vi inte kunde komma överens om det var magi eller trams. Det är 10 år sedan hon söta flickans storebror blev besviken över att jag hann före honom med ectasy-kopplingen i “uppe på fem”-strofen. Det är 10 år sedan man köade skiten ur sig till Nightlife på Dianas källare. Det är 10 år sedan jag insåg att hip-hop inte var min grej. Det är 10 år sedan jag var 10 år yngre. 10 år sedan jag var arbetslös. 10 år sedan jag var i Nordkorea. 10 år sedan jag tog mitt första riktiga jobb. 10 år sedan jag blev en del av LO-kollektivet. 10 år sedan jag blev kär för första gången. 10 år sedan jag läste I’m Spock av Leonard Nimoy. 10 år sedan jag fick smaka på den sanna kärlekens smärta för första gången. 10 år sedan jag åkte ambulans i horisontellt läge. 10 år sedan jag lämnade en polisanmälan. 10 år sedan jag förstod vad ångest var. 10 år sedan hemska maj. 10 år sedan jag blev stockholmare. 10 år sedan “Känn ingen sorg för mig Göteborg”.

I höst kommer en ny skiva. Undrar hur den står sig när jag är 10 år äldre än nu?

lördag 8 maj 2010

Förfest.


Stampers.

På plats.


Äntligen tillbaka. Besöker, som sig bör på en lördag i Sala Johanssons för en fika. Gör det helt allena och trivs i ensamheten. Har i och för sig sällskap av Sala FFs säsongsprogram och lite loppisfynd. Tänk om man ändå kunde vara nöjd med detta.

fredag 7 maj 2010

Ångest XXIII.

Fröken Steiner och jag skulle smida bröllopsplaner. Först såg vi The Ruby Suns göra en något för lång och något för rytmisk spelning på Strand. Sen -  för att planerna skulle kunna smidas så effektivt som möjligt - begav vi oss mot lugnare miljöer. Vi hamnade i lokalerna som jag tidigare benämnt som mitt andra hem. De som tidigare kallades Sjöhästen och där King Kong bodde. Nu heter det Stage och är totalt våldtaget (renoverat). Allt var fel och fult. Det var som att nån brutit sig in hemma i Högdalen och satt upp fula tapeter på mina väggar och lagt piffiga kuddar i sofforna. Kulturskymningen i borgerlighetens Stockholm kan nu sägas vara total. Fy fan. Jag emigrerar till Sala över helgen.

torsdag 6 maj 2010

Dagens video: Tender Trap - “Girls With Guns”

Lasta ned den gratis här från Fortuna Pop!

Sju Sorters Pop.

sju

I och med sommarens förhoppningsvis snara ankomst så har min och Saras Malmöklubb Pop Songs tagit ett behövlig sommarlov efter en minst sagt succéartad första höst- och vårsäsong. Men Malmö och Debaser kommer inte stå utan popdängor och indieestetik bara för det. För när Pop Songs vilar tar istället Sju Sorters Pop plats. Under ett antal torsdagar, med premiär ikväll, kommer det bjudas på popklubb på Debaser Malmö i Saras regi, och själv har jag också ett ytterst litet finger med i spelet. Så här säger Facebook:

Alla får småkakor. Det kommer även att finnas: strålande liveband, coola djs och virkade dukar samt en och annan gammal populärmusikalisk dänga. En torsdag i månaden från maj till augusti.

Programmet ser i skrivande stund ut så här:

  • 6 maj – Live: Action Biker. DJ’s: Elisabeth Jönsson (Leaving Mornington Crescent) & Krister Bladh (Don’t Die On My Doorstep).
  • 17 juni – Live: Bedroom Eyes.
  • 15 juli – Live: John Ludvigsson (Days)
  • 12 augusti – Live: Avtalet

Fan att man missar premiären. Hoppas ni som är där trivs.

Skilda världar.


Jag hade glömt att Östberlin flyttade till Danderyd efter murens fall.

måndag 3 maj 2010

Tre-fika.


Det är barn överallt. Jag funderar på att barnsäkra alla köksskåp och -lådor. Det gäller att vara proaktiv. Nu går äventyret vidare. Folkparkskungen behöver en tillbringare!

Lunch


Gissa var.