onsdag 23 juni 2010

Club King Kong nypremiärar ikväll. Tokpeppen!

king_kong_affisch_södran

OBS! OBS! OBS! FRI ENTRÉ! FRI ENTRÉ! FRI ENTRÉ!

Efter att ha irrat runt på övriga klubbar i Stockholm och spelat skivor under våren har Club King Kong nu åter hittat en ny boning, ett nytt hem, ett sommarviste! Hemlöshet byts mot sommarpepp och storslagna vyer – klubben flyttar in på Södra Bar vid Mosebacke torg.  Efter kvällens inflyttningsfest kommer sedan Club King Kong förgylla Söders höjder fem onsdagar under sommaren fram till och med 18:e augusti (nästa datum är redan om en vecka, dvs 30/6).

Tanken är sommarvibbar, stiligt barhäng och soliga bokningar, med förhoppningar om att det legendariska King Kong-ölsvettdansgolvet skall avsluta kvällarna.

Programmet presenteras allteftersom onsdagarna avlöser varandra och det som bjuds är en livepärla eller två, någon sjyst gäst bakom skivspelarna och fri entré. Musiken? Club King Kong beskrivs som en indiepoppande liveklubb. Översatt blir det dansant pop, svängig indie, lite elektroniskt och klassiska dängor från tre-fyra årtionden. Och calypso förstås.

Live: T Isaksson (Irene) – http://www.myspace.com/ireneswe
Irene var indiepop-storbandet från västkusten som för några år sedan var det perfekta sommarsoundtracket med sina skivor på Labrador. Efter några års tystnad är nu Tobias tillbaka med nya låtar. Live-debuten för de nya låtarna skedde på en regnig Debaser-uteservering:
”På scen står Tobias Isaksson. Du känner igen honom från hyllade Irene. Bandet som formade den svenska sommaren, som tog lätt på livet till tonerna av en sol som aldrig försvann. Det har tisslats om att detta är det "nya" Irene men Tobias är inte så säker. Det här är något annat. Solen har verkligen gått ner, dagen efter har passerat, en dag som faktiskt Irene ibland berättade om. Nu är det istället dagen efter dagen efter, när minnen är polaroider som vi glömde i bakrutan. Bleka bilder av kärlek. Överframkallalde känslor på glansiga blad, suddiga siluetter av finalivet.
Tobias Isaksson har haft tid att tänka. Livet satt i paus. Blicken i bakspegelen, storslagna stråkgester och den ensamme vandraren över Liljeholmsbron.
Det är bedårade vackert. Sorgset.” 
(Jerry Boman, http://musikenligtjerry.blogspot.com/)

 


Live: David Andreas – http://www.myspace.com/davidandreas
Uppvuxen på västkusten, son till en pastor och en musiklärare och uppfostrad till musikalisk storkonsument, multi-instrumentalist och låtsnickare. Davids musik präglas av såväl gospel och psalmer som 80- och 90-talets ljudbilder. Inspirerad av rockhistoriens hjältar som Bruce Springsteen, Dire Straits, Tom Petty, Bob Dylan, America och Neil Young har David gått via Teenage Fanclub, Popsicle och Wilco för att följa i den svenska indiepopens fotspår. Live på Södran med fullt band


Inspelat: King Kong-residenterna Smygarn, Riggs och Don gästas denna afton av representanter från våra favoritklubbar Svenska Musikklubben och Falling and Laughing.
http://www.svenskamusikklubben.se/
http://www.debaser.se/klubbar/15/ (F&L)

OBS! OBS! OBS! FRI ENTRÉ! FRI ENTRÉ! FRI ENTRÉ!

Inga kommentarer: