tisdag 6 januari 2009

Periodpaus

Så här skrev Niklas Ekdal i ett ledarstick i söndagens Dagens Nyheter:

Tänk en annan tanke, att palestinierna i Gaza efter den israeliska reträtten 2005 hade upphört med alla våldshandlingar, skickat barnen till skolan, satsat på företagande och arbete i stället för raketer. Då hade tvåstatslösningen antagligen redan varit nära.

Mitt förslag är att vi skickar Ekdal tillsammans med några kollegor från ledarredaktionien, några ungliberaler och Svenskt Näringslivsrepresentanter till Gaza i en entreprenörskapsbrigad under ledning av Lars Johan Magnus Staël von Holstein. Kanske träffar de nån kollektivt tänkande frihetskämpe eller kanske en företagsam israelisk missil som lär dem ett och annat...

---------------------
Protestera:

STOPPA MASSAKERN I GAZA!

Sedan Israels blodiga attacker mot Gaza började förra lördagen, har protester ägt rum över hela världen. I Stockholm har flera demonstrationer arrangerats av olika organisationer. Nu samlas vi och mobiliserar för en stor demonstration tillsammans. Vi måste visa att vi är många som kräver ett stopp på detta vansinne så att våra politiker agerar.

Samling LÖRDAGEN den 10 JANUARI kl 13.00 Sergels Torg.
Demonstrationen går till israeliska ambassaden.

Vi demonstrerar under parollerna: STOPPA MASSAKERN I GAZA - BRYT BLOCKADEN!

Arrangörer: Gaza Solidaritet (informellt nätverk som bildats för att få största möjliga bredd i våra protester)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ahh, gamla trofasta DN. I samma klass som när de på samma uppslag som de skrev om VOLVO-varslen också hade en artikel med rubriken "Uppsägning kan sporra dig till att starta eget".

Mäktigt.