torsdag 1 januari 2009

Club King Kong på lördag. Öst möter väst. Bättre än Berns.



Nu närmar sig 2009 års första Club King Kong med stormsteg. Så här skrev DN Påstan om tillställningen:

Gitarrfyrverkeri
Det finns bra sunk och dålig sunk. Den dåliga är Berns parfymerade luftkonditionering. Den bra är Sjöhästen vid Hornstull, där inredningen påminner om filmiska barer längs Route 66. En passande arena att dränka eventuell nyårsångest i New York-bandet The ballets indie-elektronika och svenska The big pictures pop.
Klubb King kong på Sjöhästen, Långholmsgatan 24, t Hornstull, lördag 3 januari kl 21–3.

Vi instämmer till stora delar. Även om indie-elektronika kanske inte är den bästa beskrivningen på fantastiska The Ballet. Så här beskriver vi dem:

2006 kom debutalbumet Mattachine! och äntligen kommer New Yorks The Ballet till Stockholm och Club King Kong för att göra sitt första Sverige-gig nånsin. The Ballet är ett självuttalat ”sissy pop band” och de har lyckats sammanfoga euforin från The Hidden Cameras med Magnetic Fields poetiska texter till en rad tänkvärda och enormt svängiga popdängor. Mellan dessa tre underbara nordamerikanska band finns förutom det musikaliska också kopplingen mellan deras uppmärksamhet kring hbtq-frågor. På Mettachine! gästades The Ballet av medlemmar från bl.a. The Aislers Set och Voxtrot och de har spelat live med hela den amerikanska hipster-pop-scenen, från Casiotone For The Painfully Alone till Final Fantasy.

Dessutom kommer ju våra gamla popfavoriter The Big Picture åter från Peking och Handen och DJ-hörnet gästas av Cosy Den-Mattias.

Lär bli en magisk afton.

Vi ses på lördag mellan 21 och 03 på Sjöhästen.

Gott nytt år!

Inga kommentarer: