fredag 28 september 2012

Ikväll: Skivspelande på Debaser Slussen. Live: The Wedding Present

Det är egentligen helt galet. Jag har peppat i typ ett halvår för den här kvällen. Och så blir man i veckan inbokad som skivspelare. Så jävla najs. Så här skriver i alla fall Debaser om kvällen: 

2012 har varit ett hektiskt år för The Wedding Present. Efter att ha genomfört tio konserter på fyra dagar på SXSW Music Festival och därefter hunnit med en hyllad turné för dyrkande publik runt om i världen, så återvänder de tillbaka till Europa och till allas vår stora glädje; Sverige 
Denna gång ska de ge oss det efterlängtade live-framträdandet av deras kritikerrosade album "Seamonsters", som släpptes som originalutgåva 1991. "Seamonsters" är mörkt och bitterljuvt, post-punk när den är som bäst. 
The Wedding Present levererar hänförande och ärliga kärlekssånger, försjunkna i gitarrer, som virvelvindar. Publik världen över har blivit överväldigade av Weddoes kraftfulla konserter, och inte minst av just detta live-framträdande, som av vissa har ansetts vara mer av en konstföreställning. Detta kommer att bli något alldeles speciellt. 
Klubben körs ikväll är Johan Risberg och Fredrik Asplund från Little Fluffy Clouds. Till DFB har de bjudit in Smygarn & Sara-Märta. 
LITTLE FLUFFY CLOUDS
Fredrik Asplund är mannen bakom Breathless, Popsystemet mm.  Johan Risberg har spelat i Hell On Wheels och haft klubbar som Hellmut, han har gett Stockholm indie/underground sedan 1994. 
SMYGARN & SARA-MÄRTA
Musikguiden i P3s indieorakel och Velocity Girls-medlemmen Sara-Märta Höglund samt Stockholms mesta indieklubb Club King Kongs resident Micke ”Smygarn” Andersson kommer på besök. Tillsammans skapar de ett myllrande epos av snygg, smart, dansant och tänkvärd pop från alla tider.
Facebook har ett event. Det är dessutom gratis innan 21.00.


Vasa flora och fauna - "Di tror int när jag säger"



Åh, de är så bra...

Tiny Boys - "Persian Punk" Live @ Club King Kong


 
Ytterligare ett klipp från onsdagens Club King Kong (det förra hittas här). Detta klipp har filmats av Jerry Boman (som besöker DJ-båset på nästa King Kong-kväll den 6/10!).

Passa även på att lyssna på Tiny Boys självbetitlade album från förra året på Spotify.

torsdag 27 september 2012

Tiny Boys - "Black Gold" Live @ Club King Kong



Det blev så klart ytterligare en fantastisk Club King Kong-afton igår. Tiny Boys levererade rejält så att säga. Fler klipp på både Tiny Boys och Nova Delai lär dyka upp snart. Tålamod!!!
 

onsdag 26 september 2012

Ikväll: Club King Kong med Tiny Boys och Nova Delai på scen. Fri entré!

Historien om världens bästa popklubb rullar vidare. Denna onsdag är som vanligt belagd med fri entré och det bjuds åter på nya, frän popmusik av högsta kvalité. Gäster på scen denna gång är Tiny Boys och Nova Delai. Allt äger rum i Södra bar på Södra teatern.
Facebook-event här.

TINY BOYS (Live)
Tiny Boys är bandet som är fullt hängivna till sitt skapande och sin publik. Deras musik och konserter kan beskrivas som en orgie i taggig indie med ett stänk av 80-talets mörka postpunk. Dramatiska trummor och twistade gitarreffekter. En hotfull ljudbild som inbjuder till dans och sätter dina innersta hemligheter i rörelse. Efter ett flertal demoinspelningar, en EP och massor av livespelningar så har de nylign släppt sitt debutalbum som producerats av Mattias Svensson (Paris) och släppts av Parismusic.



NOVA DELAI (Live)
Nova Delai är en svensk artist och musiker med bakgrund från Fillipinerna som växte upp i Malmö. Vid sex års ålder började Nova Delai spela klassisk musik på piano och blev parallellt intresserad av att spela gitarr. Hennes barndom var omgiven av musik och hon började skriva låtar redan vid nio års ålder.

Under sin uppväxt sökte hon sig tidigt till likasinnade och började så småningom komponera tillsammans med sin ett år äldre kusin John Alexis. I dag är han en av producenterna på Nova Delais debut. Tillsammans skapar de musik med en stor bredd influerad från olika kulturer och musikstilar, de vill inte att kärleken till att sjunga och skriva ska begränsa dem åt något håll.

Den 14 september släppte 18-åriga Nova Delai sin debut-EP Take Me With You. Redan nu snurrar låten "Should I" i P3 och nyligen gjorde hon en bejublad P3 Session live i Malmö. 
 


I DJ-båset träffar ni som vanligt residenterna Smygarn, Skägget och DJ AMS.

Arrangeras i samarbete med United Stage och ABF Stockholm.

Mer info: http://www.sodrateatern.com/

Klubben startar kl. 21.00 men Södra teaterns barer och restauranger är öppna redan från 17.00.

Åldersgräns: 18 år


måndag 24 september 2012

World Tour - "Forever Tonight"



Erik de Vahl - "Interpunkteringsfel Mixtape"


 
12 oktober släpper Erik de Vahl en kassett på Zeon Light (som tidigare i år släppt bl.a. Paddington DC och Horrible Houses). För att peppa lite så har han satt ihop ett digitalt blandband i helgen.
 
Här är låtlistan:
The Wispters - "Knowin'"
Maher Shalal Hash Baz - "31st December"
Herman Chin Loy - "Rest Your Self"
Konvaljen - "Brev"
Lesley Duncan - "Love Song"
Bill Fay - "Parasite Child"
White Noise - "My Game of Loving"
The Paragons - "On the Beach"
The Durutti Column - "Love No More"
Lars Forssell - "Ramsa"
Värmlandskören - Gammal visa
John Corbett & Friends - In the Wee Small Hours of the Morning"

PS. Eriks skiva Spring 2012 är fortfarande en av årets absolut bästa. DS.

fredag 21 september 2012

Juni Järvi - "Ikaros" Live @ Club King Kong



Förra veckan hade vi höstpremiär för åttonde gången med Club King Kong. Vi fick då besök för tredje gången av vår vän Juni Järvi. En annan vän, Jerry Boman, fångade låten "Ikaros" på film.

Samma Jerry Boman filmade också Juni Järvi på en av sina Stockholm Boat Sessions några dagar innan giget. Det såg ut så här:
 

torsdag 20 september 2012

The Ballet - "Is Anybody Out There"



Den för mig personligen största bedriften som bokare till Club King Kong är fortfarande den då jag lyckades ordna ett stopp på The Ballets Europaturné på lilla Sjöhästen i Hornstull. Det var ingen gigantisk publik men alla mina porer njöt varenda liten sekund av att se dem på vår scen. Sedan dess har ett andra album kommit, och nu är ett tredje, med titeln I Blame Society, vara på väg. Sångaren Greg Goldberg skriver på Facebook att ett nytt album inte är långt borta, kanske redan i början av 2013. Och samtidigt släpps videon ovan som ett första smakprov. Jag tycker mig ana ett mer avskalat och introvert sound. Mycket spännande ska det i alla fall bli att följa vägen mot nya plattan.  

Tame Impala - "Elephant" New Video!



onsdag 19 september 2012

Ikväll: Smygarn & Smärtan DJ-set hos Fritz's Corner på Lilla Hotellbaren. Live: Islands + The Magic. Fri entré.

Ikväll dyker jag och min käraste Sara-Märta Höglund upp bakom skivspelarna på Lilla Hotellbaren när Fritz's Corner ställer till med ännu en kalaskväll. Live på scen står kanadensiska Islands och The Magic. Livet börjar kl 20.15. Det hela är helt gratis och håller på ända fram till klockan 02.00. Läs allt om allt här.
 
Islands

måndag 17 september 2012

Martin Rossiter - "No One Left To Blame"




Martin Rossiter, den gamla Gene-sångaren, har ett album inspelat; The Defenestration Of St Martin. Men det behövs stålars för att släppa det. Se film nedan för info om detta:
 

Hampus Norén - "Väntar på revolutionen"



 
Min fina granne, kompositören (och The Second Band-sångaren) Hampus Norén har lagt upp sin "Väntar på revolutionen" på internet. Jag tycker alla ska stanna upp en stund och lyssna. Helst i hörlurar. Det blir som bäst så.

söndag 16 september 2012

Dinosaurs Are Still Alive - "Coffee"


Den första Vit Päls-filmen är här!!!




Vit Päls filmdebut Arbetstagaren spelades in backstage på Phonofestivalen i Bergen sep 2012. 

Regi, foto, klipp - Carl Johan Lundgren

Kim Waltin - arbetstagaren
Jens Löfkvist - chefen
Sofia Westerlund - sekreteraren
Siri af Buréen - medarbetare 1
Johannes Dontsios - medarbetare 2.

tisdag 11 september 2012

Lovande svensk filmhöst



En bekant håller på att tjata sig blå om hur bra denna film är i alla tänkbara sociala medier. Det verkar bli en bra svensk filmhöst; Searching For Sugar ManPalme, Call Girl, Äta. Sova. Dö bl.a. liksom.

För övrigt ska jag ha ett möte kl 09.00 imorgon med den i sociala medier aktive vännen. Därför måste jag gå och sova nu. God natt.

Lycka till och ta hand om varandra har premiär 19/10.

Making Marks - Ny video och Stockholms-debut på Club King Kong



Norska sötnosarna Making Marks har blivit med video. Det är debutsingeln "Ticket Machine", som släpps på Fika Recordings 15 oktober. Kort där efter kan jag stolt berätta att de gör sin Stockholms-debut hos Club King Kong på Södra teatern den 3 november. Detta som en del av en Europa-turné. Förhoppningsvis blir det också en spelning i Malmö. På torsdag inleds en veckas turnérande i the UK (med bl.a. White Town).

Strömma a-sidan "Ticket Machine" här, och b-sidan "Like Spinning" här. Om du inte kan vänta med att köpa singeln på spelningen i Stockholm, så kan du förboka ditt alldeles egna ex. här.

Och glöm inte att gilla Making Marks på Facebook

fredag 7 september 2012

Lymland - "Mannen med rök i handen"

Det sipprar ut mer nytt från Lymlands kommande debut Ensamtidsroman (släpps 26/9 på A Tenderversion Recording). Singel "Mannen med rök i handen" är enligt skivbolaget "i minimalistiska mått mätt att betrakta som en tonsmet. Stugan där Lymland spelade in sitt debutalbum var en stående våg med öronbedövande volym under inspelningen av låten. Det harmoniska blir en motpol till stöket; som att se en långsam film på ett höghastighetståg. Cresendo i ett par blåstoner som upprepas tills musiken slutligen kommer dem till mötes."
 


Läs mer om Lymland och strömma albumspåret "Långsam glömd" här.

"Moraeus med mera" äntligen tillbaka.

Mitt favoritprogram på TV (sedan Hem till byn och Bosse Bildoktorn försvunnit ur tablåerna) är äntligen tillbaka. I Moraeus med mera blandas gammalt och nytt, traditonellt och modernt - allt förpackat i mysiga Dalarna med mysigaste dalmasen Kalle Moraeus ständigt närvarande vid rodret. Premiärprogrammet gästades av bl.a. The Hives, Alina Devecerski och Peter Jöback. På SVT Play finns lite webexklusiva klipp, bl.a. detta:

 
Och nu har ett smakprov från ett kommande program dykt upp. Ett fantastiskt starkt nummer med Ken Ring som i slutet av klippet möts upp av en alltid lika härlig Björn Skifs.
 

 
Det var alltså från den inspelningsdagen som årets bild (i hård konkurrens med denna) kom:

torsdag 6 september 2012

Alpaca Sports - "Let's Go Somewhere"



Ännu lite mer fantastiskt smakrikt popgodis från Alpaca Sports.

Making Marks - "Like Spinning"

Nu finns även b-sidan från debutsingeln "Ticket Machine" med mina norska bästisar Making Marks tillgänglig för strömming.



Så här såg det förresten ut när de spelade in en video till just "Ticket Machine" häromdagen i Oslo. Och jag kan avslöja att en väldigt spännande remix är på väg från svensk mark. 

Lymland - "Långsam glömd"


I juli signade fina etiketten A Tenderversion Recording (Solander, Mire Kay m.fl.) ytterligare ett Malmö-baserat band. Denna gång var det Lymland som kom in i familjen. Lymland består av Sonja Perander (If They Ask, Tell Them We're Dead) och Jerker Kaj (Scraps of Tape). Här har de, som ATR så fint beskriver det, låtit sina gitarrer vila mot förstärkarna medan de skapar mer subtila melodier med keyboards och dragspel. 26 september släpps debutalbumet Ensamtidsroman. Ett smakprov har redan kommit; "Långsam glömd". 

onsdag 5 september 2012

Dödspolarna - "Sälj mina gamla kläder, jag sticker till himlen"


Ecke och Jorre heter Dödspolarna som smygit ut den här "Sweet Child O' Mine"-doftande pärlan på YouTube. Jag vet inte så mycket om dem, förutom att en av dem är en kompis som rappar i ett visst  band och som driver en viss klubb och bara dricker en viss typ av öl. Det var kanske ganska mycket i och för sig. Jag räknar hur som helst med att få se och höra mer av dessa Death Buddies innan året är slut.

måndag 3 september 2012

Rätt man på fel plats

 
Den här bilden är bara för bra. Och den passar så bra just denna dag, då Söderstadion är slutsåld och kung Kennedy är tillbaka. En evig hjälte är tillbaka.


De Montevert - "Jag vill ha mer"



PSL släpper idag King Kong-bekanta De Monteverts nya video till singeln "Jag vill ha mer". Fina grejer! Och i slutet av september kommer albumet!

Pinkie - "It Shouldn't Have Happened At All"



Plastilina Records släpper nytt studioalbum med Pinkie, aka Alex Sharkey från Brighter, Fosca och Hal. Fina grejer. Albumet finns ännu inte på Spotify, men lyssna in lite gamla grejer så länge.