fredag 28 september 2012

Ikväll: Skivspelande på Debaser Slussen. Live: The Wedding Present

Det är egentligen helt galet. Jag har peppat i typ ett halvår för den här kvällen. Och så blir man i veckan inbokad som skivspelare. Så jävla najs. Så här skriver i alla fall Debaser om kvällen: 

2012 har varit ett hektiskt år för The Wedding Present. Efter att ha genomfört tio konserter på fyra dagar på SXSW Music Festival och därefter hunnit med en hyllad turné för dyrkande publik runt om i världen, så återvänder de tillbaka till Europa och till allas vår stora glädje; Sverige 
Denna gång ska de ge oss det efterlängtade live-framträdandet av deras kritikerrosade album "Seamonsters", som släpptes som originalutgåva 1991. "Seamonsters" är mörkt och bitterljuvt, post-punk när den är som bäst. 
The Wedding Present levererar hänförande och ärliga kärlekssånger, försjunkna i gitarrer, som virvelvindar. Publik världen över har blivit överväldigade av Weddoes kraftfulla konserter, och inte minst av just detta live-framträdande, som av vissa har ansetts vara mer av en konstföreställning. Detta kommer att bli något alldeles speciellt. 
Klubben körs ikväll är Johan Risberg och Fredrik Asplund från Little Fluffy Clouds. Till DFB har de bjudit in Smygarn & Sara-Märta. 
LITTLE FLUFFY CLOUDS
Fredrik Asplund är mannen bakom Breathless, Popsystemet mm.  Johan Risberg har spelat i Hell On Wheels och haft klubbar som Hellmut, han har gett Stockholm indie/underground sedan 1994. 
SMYGARN & SARA-MÄRTA
Musikguiden i P3s indieorakel och Velocity Girls-medlemmen Sara-Märta Höglund samt Stockholms mesta indieklubb Club King Kongs resident Micke ”Smygarn” Andersson kommer på besök. Tillsammans skapar de ett myllrande epos av snygg, smart, dansant och tänkvärd pop från alla tider.
Facebook har ett event. Det är dessutom gratis innan 21.00.


Inga kommentarer: