lördag 10 november 2012

IKVÄLL: Vit Päls & City hos Club King Kong på Kägelbanan


November rasar vidare med ännu en King Kong-kväll. Denna gång på Kägelbanan. På scen ställer vi våra all-time-favorites VIT PÄLS som supportas av festsyntharna CITY. Med oss i DJ-båset har vi Popaganda-ministeriet och Klubb Trubbel. Fett!Ungefärliga speltider: 
CITY 22.00 
VIT PÄLS: 23.00

VIT PÄLS (LIVE)
Historien om Vit Päls tåls att återupprepa. Med enkla medel spelade Carl Johan Lundgren in egensinniga poplåtar i samma takt som Lil Wayne eller Bob Dylan. Det må ha varit opolerat men ärligt. Musiken siktade rakt fram. En som fick upp öronen var Karl Jonas Winqvist (First Floor Power och Blood Music), som i egenskap av curator satte ihop en samling på 21 låtar och "Nu var det i alla fall så" gavs ut på Make It Happen våren 2010. Den omedelbara succén var ett faktum och samma år spelade bandet på ställen som Way Out West, Popaganda och som förband till Vampire Weekend på Debaser Medis mm.

I oktober 2011 släpptes sexspårs-EP:n "Studio Möllan Sessions" och albumet "Nånstans ska man va" kom tidigt 2012. ”Det här är en skiva om att släppa sargen”, säger Carl Johan Lundgren, låtskrivare och sångare i Vit Päls. ”Om att lämna ett tio år långt förhållande och Malmös comfortzone för att istället pröva Stockholms ensliga liv och bostadsmarknad, hemsökt av minnen.” Det är ärligt, humor, allvar och hela tiden så mycket på riktigt att det är omöjligt att inte kunna ta det till sig.

15 oktober kom en ny singel, "Livet är underbart" och Södrans och Vit Päls bästa kompisar i Club King Kong styr upp med fest och konsert för att fira detta.

CITY (LIVE)
City är en två man stark Disco-pop trio, där Tjompa och Björn gör musiken och Joni hänger på ut och spelar den. De gör naivt melodiös musik med FM-synthar, raka kickar och insiktsfulla texter på svenska. Sedan de startade för tre år sedan har de knåpat ihop en hel del vid sidan av sina andra band, The High Fives och Slagsmålsklubben. En del har de släppt, en del har de tappat bort. Gemensamt med Vit Päls har dom sina klara, raka och naiva texter, men med en dos mer dansant festsynth.

POPAGANDA-MINISTERIET (DJ-SET)
Detta ministerium behöver väl egentligen ingen presentation. Men förutom att ordna Stockholms bästa festival varje sommar och ordna stans svängigaste klubbar med jämna mellanrum så älskar de Vit Päls nästan lika mycket som King King. Så det var ju självklart att de skulle vara med på kalaset.

KLUBB TRUBBEL (DJ-SET)
Många är vi som svettats i olika källare (bl.a. Per Sounds Bars) till Ida och Eriks rytmiska DJ-set. Klubb Trubbel är klubben som blandar hiphop med Håkan Hellström och när de fick höra att City var på ingång så hoppade de omgående på tåget. 

I DJ-båset finns så klart också King Kongs residenter Smygarn, Skägget och Vargpälsen.

Arrangeras i samarbete med ABF Stockholm.

Lördag 10 november kl. 20.00
Kägelbanan/Södra Teatern
Entré: 120 kr
Förköp och info: http://www.sodrateatern.com/ eller 08-531 99 490.

Inga kommentarer: