onsdag 13 juni 2012

MUSIK: Battlekat - "Business" första släppet på nya etiketten NorgesvennDanska dansakten Battlekat blir första släppet på nystartade norska etiketten Norgesvenn Records. Den 22 juni släpps EPn 05272011-10242011 i Norge och en vecka senare, 29 juni, spelar de på den nya spännande festivalen Gut Feelings i Oslo.

Bakom etiketten står Oslo-baserade skiv- och bokningsbolaget Spoon Train som med den nya underavdelningen planerar att släppa artister de stöter på när de är ute i världen och promotar sina artister. Läs intervjuer i ämnet med Spoon Trains Simen Herning här och här. Namnet Norgesvenn kan väl jämföras med det svenska uttrycket Sverigevän som ofta klistras på artister som gärna kommer med sina turnéer till Sverige och som gärna ställer upp och spexar med svenska flaggor och dylikt i kvälls- och veckopress. Såna som svenska journalister framställer att de anser Sverige vara paradiset på jorden.

Etikettens logo innehåller en bild på Horst Tappert (1923-2008), en tysk skådespelare som efter att ha tjänstgjort som soldat i Norge under andra världskriget kommit att bli en god vän med Norge - den ultimate Norgesvennen. 


Videon till singeln "Business" är gjord av norska Apparatet och är som alltid en fröjd för ögat. Är du musiker och behöver en video, är det till Apparatet du ska vända dig!

Singeln kan för övrigt lastas ned gratis här. Och här finns en remix.

Inga kommentarer: