onsdag 7 mars 2012

MUSIK: mylittlepony blir Making Marks

Norska popbandet mylittlepony (tidigare My Little Pony) blir efter fem år och två album som kvintett en kvartett och byter namn till Making Marks. Det är gitarristen/klaviaturisten Simen Herning som lämnar bandet och då passar de övriga medlemmarna på att byta namn för att markera en nystart och bli kvitt ponnystämpeln, meddelar sångaren och låtskrivaren Ola Innset i en kommentar till Ertappad. Det nya namnet är det samma som titeln på mylittleponys andra och sista album som kom i början av 2011.  

Making Marks är Nina Bø, Ola Innset, Marie Sneve Martinussen och Jørgen Nordby. 
På sin Facebook-sida skriver Making Marks att man kommer fortsätta att spela låtar från mylittleponys två album tillsammans med nya låtar, allt i en viss annorlunda förpackning då den nya konstellationen ger mer utrymme för "vocal harmonies and more synthesizer fun". På samma Facebook-sida anges gamla spåret "I Volunteer" som riktmärke för hur det kommer låta framöver.

Tydligen finns en Italien-turné inplanerad och eventuellt ska de in i studion i september. Imponerande med turné utan ett nytt album i ryggen, men det går säkerligen att dryga ut turnékassan med att kränga sista mylittlepony-plattan som första Making Marks-plattan - med titeln mylittlepony. De är taktiska norrmännen.

Inga kommentarer: