fredag 29 oktober 2010

Club King Kong firar fem år. Kalas imorgon med Vit Päls, SKWBN och Get Dancy!

ckk5årjpg..

Fem år! Club King Kong har hunnit bli fem säsonger gammal och det är en klubb lika vital som egen, lika gammal som legendarisk. ”Med musiken i mitten” har varit King Kongs utgångspunkt med en kärlek till den musikintresserade, med en önskan om att ge små, fina, nya band från Sverige, Norden och i vissa fall världen chansen på en liten, välkomnande och kärleksfull indiescen i Stockholm. Och vi är fortfarande uppskattade, vi är fortfarande önskade och vi är fortfarande precis det vi vill vara. Efter fem år.

King Kongs publik har under åren upplevt allt från kanadensiska galningar till vänhet från Malmö, vi har fått besök från New York och bussat folk från Gagnef. Klubben har vuxit upp på Sjöhästen, sörjt dess död, spelat på olika klubbar och kalas, fixat bröllopsfestival i skärgården, spridit musik runt om i landet, gigat på festivaler och visat upp sig i Oslo och Wien. Och funnit ett nytt hem på Södra Teatern. Listan kan göras lång och minnena är många.

Under fem år hinner man med mycket men King Kong har inte tröttnat – tvärtom! Den 29:e oktober skall det firas och det rejält! Vi har bestämt oss för att göra det vi alltid har gjort: Bjuda in två av världens bästa band genom tiderna som också råkar vara våra stora favoriter – Vit Päls och Suburban Kids With Biblical Names. Vi vill fira med den bästa musik vi vet både live och på dansgolvet och därför flyger vi in två norska dj-stjärnor i form av Get Dancy!
King Kong leve, hipp hipp, hurra hurra hurra hurra hurra!

PÅ SCEN:

VIT PÄLS
Kanske är det världens bästa band genom tiderna. Carl Johan Lundgrens Malmöbaserade lo-fi-projekt som nu blivit med samlingsskiva och blivit ett riktigt storband. Det är svensk pop som går rakt in i våra hjärtan, vars personlighet och skevhet inte liknar något annat just nu. Den får oss att känna hopp, hur brusiga och svajiga inspelningarna än må vara. Och om du ger den en chans kan den vara svårt beroendeframkallande.
http://www.myspace.com/vitpals

SUBURBAN KIDS WITH BIBLICAL NAMES
”Subban” har varit legender i hela vida indievärlden länge och efter fyra skivsläpp på Labrador så går samma indievärld och väntar på tredje fullängdaren som skulle ha kommit förra året, som skulle ha kommit i våras, som skulle komma i höst. Men ett mognare SKWBN tar tid på sig och spelningen på King Kongs jubileum blir något av en unik spelning mitt i inspelningsprocessen. Lär ju bli mycket nytt tillsammans med de gamla ba-ba-ba-ba-klassikerna.
http://www.myspace.com/suburbankidswithbiblicalnames

I BÅSET:

getdancy

GET DANCY! (OSLO)
Från Oslo kommer ett flygplan med Simen och Kristine.  Tillsammans är de duon Get Dancy! som producerat mer svett på Oslos dansgolv än vad det pumpas olja ur Norska havet. Med en klassisk blandning av indie, electro och hits är de King Kongs självklara syskon i världens dyraste stad och det känns kjempegreit att kunna invitera dem till vårt jubileum.
http://www.myspace.com/getdancyclub

I båset finns förstås också King Kongs ständigt stolta residenter Smygarn, Skägget och Wolfman. Och säkert en hel drös med annat folk.

Mvh Micke, Andreas och Anders.

CLUB KING KONG – 5-årsjubileum
Fredag 29 oktober kl. 20.00-02.00
Kägelbanan (Södra Teatern)
Entré: 100 kr
Åldersgräns: 18 år
Förköp: http://www.sodrateatern.com/ el. 08 – 531 994 90
Mer information: http://www.myspace.com/clubkingkong

Inga kommentarer: