onsdag 23 januari 2008

Jag vill inte vara din, Margaretha!


Länge har man kunnat läsa en underhållande och intressant artikel om Margaretha Falkudd på klubben Sunkits hemsida. Jag förordar verkligen läsning av denna. Men för dig som är tveksam publicerar jag nedan ett citat för att öka intresset:

Margaretha Falkudd var fram till senare hälften av 1980-talet den tokkristna tokhögerns tokigaste förkunnare. Hon spelade in dagliga budskap från hemmet i Vintrosa utanför Örebro. Korta, kanske improviserade, brottstycken ur hennes mycket upprörda tankeflod. Hon började med sina budskap i svararen 1977, som ett direkt svar på att hennes insändare refuserades i tidningarna.

Det som nu gör att jag efter flera år tipsar om denna artikel är att ett tillägg i form av ljudfiler har tillkommit. Nu kan man alltså äntligen med egna öron få höra vad ledaren för Svenska Patriotpartiet, SPP, verkligen sa på en del av sina klassiska telefonsvarameddelanden (telefonsvararen togs för övrigt i beslag av polis efter en fällande dom om hets mot folkgrupp 1987).

Så läs och lyssna nu om "ogudaktiga, leninist-marxistiska djävulspack", "obegåvade plattbröstade kvinnor", "socialbidragssökande kromosomfamiljer", "tjuvar och annat slödder".

Inga kommentarer: