onsdag 21 november 2012

Ikväll: Oppositionen DJ-set på Debaser Slussen. Live: The Aislers Set (US) + Speedmarket Avenue

Ikväll är Oppositionen tillbaka på Debaser Slussen. Med enorm glädje. För vi får sällskap av våra gamla idoler, dels återförenade The Aislers Set (US) och dels albumaktuella Speedmarket Avenue.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

THE AISLERS SET (LIVE)
Indiepop-bandet The Aislers Set bildades i San Francisco 1997 av huvudlåtskrivaren Amy Linton. Debuten Terrible Things Happen kom 1998 och uppföljaren The Last Match rankades av Spin.com som ett av de bästa albumen 2000. Innan uppehållet som började 2003 hann The Aislers Set med att spela förband åt Belle & Sebastian, The Shins och Yo La Tengo samt spela in en session med den legendariske John Peel. Efter ett alldeles för långt uppehåll på grund av att medlemmarna flyttade till helt spridda delar av världen är de alltså nu tillbaka och trotsar de geografiska hindren och ger sig ut på turné ihop.

Tidigare i år återförenades bandet för "Chickfactor 2012: for the love of pop!" i Brooklyn där de fullkomligt fick taket att lyfta. Deras spelningar är inte bara enastående utan också unika så ta chansen!

 
SPEEDMARKET AVENUE (LIVE)
Speedmarket Avenues gränslösa och känslosamma musik är rotad i klassisk old-school-pop, tänk Orange Juice eller Comet Gain. Fyra år efter hyllade Way Better Now släpper bandet nya skivan Goodbye just idag!

Goodbye är en skiva om uppbrott som producerats av Jari Haapalainen och ges ut av Elefant Records (Trembling Blue Stars, Camera Obscura, BMX Bandits). Och för att fira releasen spelar bandet ikväll tillsammans med ett av sina favoritband. Faktum är att titeln på bandets första skiva är hämtad från vad Amy Linton sa till Isak Klasson efter att han kraschat Aislers Sets buss under en turne i Europa!



Skägget, Smygarn och Smärtan, popvetarna bakom klubben Oppositionen, spelar skivor under kvällen.

100 kr. Inget förköp.
Tid: 19-01 (Ons 21 Nov)
Ålder: 18 år (13 i målsmans sällskap)

lördag 10 november 2012

IKVÄLL: Vit Päls & City hos Club King Kong på Kägelbanan


November rasar vidare med ännu en King Kong-kväll. Denna gång på Kägelbanan. På scen ställer vi våra all-time-favorites VIT PÄLS som supportas av festsyntharna CITY. Med oss i DJ-båset har vi Popaganda-ministeriet och Klubb Trubbel. Fett!



Ungefärliga speltider: 
CITY 22.00 
VIT PÄLS: 23.00

VIT PÄLS (LIVE)
Historien om Vit Päls tåls att återupprepa. Med enkla medel spelade Carl Johan Lundgren in egensinniga poplåtar i samma takt som Lil Wayne eller Bob Dylan. Det må ha varit opolerat men ärligt. Musiken siktade rakt fram. En som fick upp öronen var Karl Jonas Winqvist (First Floor Power och Blood Music), som i egenskap av curator satte ihop en samling på 21 låtar och "Nu var det i alla fall så" gavs ut på Make It Happen våren 2010. Den omedelbara succén var ett faktum och samma år spelade bandet på ställen som Way Out West, Popaganda och som förband till Vampire Weekend på Debaser Medis mm.

I oktober 2011 släpptes sexspårs-EP:n "Studio Möllan Sessions" och albumet "Nånstans ska man va" kom tidigt 2012. ”Det här är en skiva om att släppa sargen”, säger Carl Johan Lundgren, låtskrivare och sångare i Vit Päls. ”Om att lämna ett tio år långt förhållande och Malmös comfortzone för att istället pröva Stockholms ensliga liv och bostadsmarknad, hemsökt av minnen.” Det är ärligt, humor, allvar och hela tiden så mycket på riktigt att det är omöjligt att inte kunna ta det till sig.

15 oktober kom en ny singel, "Livet är underbart" och Södrans och Vit Päls bästa kompisar i Club King Kong styr upp med fest och konsert för att fira detta.

CITY (LIVE)
City är en två man stark Disco-pop trio, där Tjompa och Björn gör musiken och Joni hänger på ut och spelar den. De gör naivt melodiös musik med FM-synthar, raka kickar och insiktsfulla texter på svenska. Sedan de startade för tre år sedan har de knåpat ihop en hel del vid sidan av sina andra band, The High Fives och Slagsmålsklubben. En del har de släppt, en del har de tappat bort. Gemensamt med Vit Päls har dom sina klara, raka och naiva texter, men med en dos mer dansant festsynth.

POPAGANDA-MINISTERIET (DJ-SET)
Detta ministerium behöver väl egentligen ingen presentation. Men förutom att ordna Stockholms bästa festival varje sommar och ordna stans svängigaste klubbar med jämna mellanrum så älskar de Vit Päls nästan lika mycket som King King. Så det var ju självklart att de skulle vara med på kalaset.

KLUBB TRUBBEL (DJ-SET)
Många är vi som svettats i olika källare (bl.a. Per Sounds Bars) till Ida och Eriks rytmiska DJ-set. Klubb Trubbel är klubben som blandar hiphop med Håkan Hellström och när de fick höra att City var på ingång så hoppade de omgående på tåget. 

I DJ-båset finns så klart också King Kongs residenter Smygarn, Skägget och Vargpälsen.

Arrangeras i samarbete med ABF Stockholm.

Lördag 10 november kl. 20.00
Kägelbanan/Södra Teatern
Entré: 120 kr
Förköp och info: http://www.sodrateatern.com/ eller 08-531 99 490.

torsdag 8 november 2012

Vit Päls - "Livet är underbart" & "Sikk fukk" Pool Sessions





Jag hade missat att Vit Päls gjort en pool session i somras. Jag har dock inte missat att de kommer till Södra teatern och Club King Kong på lördag tillsammans med City, Popagandaministeriet och Klubb Trubbel.

Läs allt om det på den här hemsidan och här finns ett Facebook-event man bör attenda och sharea.

PS 1. Redan imorgon spelar Vit Päls i Norrköping. Klart man är där! DS.

PS 2. Jag gillar ju Vit Päls nästan lika mycket som jag gillar serietidningar. Så haja att jag gillade detta:


DS.


Norra Kust på Club King Kong igår


Jerry Boman skrev om gårdagkvällens fantastiska spelning på Club King Kong med Norra Kust i bloggen sin.

onsdag 7 november 2012

IKVÄLL: Club King Kong med Blood Music och Norra Kust

Club King Kong tillsammans med Hybris och United Stage ställer till med efterfest till Jonathan Johanssons spelning som äger rum på Södra Teatern samma kväll.

Kvällens smällkarameller ges av inga mindre än Blood Music som tillsammans med underbara Norra Kust spelar i baren efter konserten. Och inte nog med att Blood Music och Norra Kust spelar, de firar dessutom båda två nyutgivet material denna kväll! Dubbel glädje, dubbel releasefest, dubbelt så festligt!
 



 I DJ-båset bjuder King Kong-gänget och Jonathan Johanssons chefer på Hybris upp till skämsdans, skoskav och hjärtekrossardisco.

Den 7:e november blir en kväll i den vackra, känslosamma musikens tecken!


lördag 3 november 2012

IKVÄLL: Club King Kong och SvMK presenterar Making Marks (NO) + Satellite Stories (FIN) på Södran.


Club King Kong och Svenska Musikklubben bjuder lördagen den 3 november in två av Nordens just nu mest lovande popband!

Finska SATELLITE STORIES gör succé i Europa och singlarna från kommande debutalbumet "Phrases to Break the Ice" lovar stordåd. Norges pophopp MAKING MARKS, som fötts ur rutinerade My Little Pony, hyllas i sitt hemland och nya singeln "Ticket Machine" är inget mindre än lysande!



***

Etablissemanget, Södra teatern
3/11, 20 – 01
Entré 100 kr
Åldersgräns: 18 år
DJs: Svenska Musikklubben och Club King Kongs residenter

***

SATELLITE STORIES (LIVE)
Satellite Stories debutalbum ”Phrases to Break the Ice” släpptes över hela världen på XYZ Music den 21 september. Efter framgångar med sina två senaste singlar "Helsinki Art Scene" och "Anti-Lover" ger finska indiepopgruppen Satellite Stories publiken ännu en hit genom nya singeln "Sirens", som just släppts på XYZ och som naturligtvis också finns med på debutalbumet.

Med ringande gitarrer och stampataktenrefräng är Satellite Stories nya låt ytterligare ett bevis på att bandet har vad som krävs för att skriva hittar med snygga indiereferenser. Om du inte kan få nog av Satellite Stories, kolla in remixerna på ”Sirens” av inga mindre än Christian Strobe, Slow Magic och Somepoe.

Satellite Stories bildades 2008. EP:n ”Promo-EP” som släpptes 2010 har sedan dess roterat flitigt på radiostationer runt om i Europa och har bl a spelats i MTVs serie Jersey Shore. 

Bandet har varit på europaturné ett flertal gånger och vunnit många fans hjärtan. När ”Scandinavia EP” släpptes i Japan 2012 gav Satellite Stories fyra utsålda konserter och EP:n sålde snabbt slut och kom tidigt att bli en klassisk japansk kulthit. 


MAKING MARKS (LIVE)
Efter fem års intensivt turnérande och skivsläppande har norska indiepopbandet mylittlepony återuppfunnit sig själva som kvartett under namnet Making Marks. Mylittlepony har via hundratals konserter spelat sig genom Europa, Kanada och USA, inkluderat SXSW-festivalen. Nu väntar världen på Making Marks som nu gör sin första spelning i Sverige med debutsingeln ”Ticket Machine”, släppt på Fika Recordings, i bagaget. Ett debutalbum väntas i vinter inspelat i London med bl.a. medlemmar från Allo Darlin’. 


I DJ-båset hittar du residenterna från såväl Club King Kong som Svenska Musikklubben. 

Arrangeras i samarbete med ABF Stockholm.