måndag 30 juni 2008

Hårsprej - grej of the day

Såg precis nyinspelningen av John Waters' klassiska Hairspray. Faktiskt ett riktigt glädjepiller med kulörta och charmiga musikalnummer och en imponerande casting med Nikki Blonsky och Zac Efron i spetsen som Tracey Turnblad och Link. Till och med John Travolta sköter sig som Edna i sin fat-suit. Överraskande bra. Nu är jag glad.


torsdag 5 juni 2008

Club King Kong på lördag!

På lördag är det dags för säsongens sista Club King Kong. Med oss från festivalen i Sala (se inlägget nedan) så tar vi All The Kings Men som kommit till Sverige hela vägen från Manchester. De kommer spela nån slags lite rockigare indiepop. Tror det kommer bli jävligt bra.


All The Kings Men

Live spelar också Stockholms Postal Service, dvs Television Keeps Us Apart. Vi har tjatat ett bra tag på dem och till slut dyker de upp. Tokbra.


Television Keeps Us Apart

Kalaset går som vanligt av stapeln på Sjöhästen i Hornstull kl. 21-03 och det kostar endast 50 bagis. All info finns på: http://www.clubkingkong.com/

I och med att det är säsongsavslutning så säger ju traditionen också att det ska släppas samlingsskiva. Så sker så klart även detta år. Vi är stolta att på lördag fira releasen av "Med musiken i mitten volym 3". 20 låtar med 20 förbannat bra artister som stått på vår scen under den gågna säsongen. Så här ser låtlistan ut:
1. Springfactory – Peggy Pear
2. Jap Adaptors – The Unwillingness To Want
3. Nomber 5s – Chivers
4. Johan Hedberg – Var dig själv
5. Malin Fors – Song for K
6. Hari and Aino – Hannah And I
7. The Standups – Gucci Shoes
8. Elenette – Att göra en hit
9. Liechtenstein – Stalking Skills
10. Fredrik – Alina’s Place
11. Lacrosse – No More Lovesongs
12. The Olive Shoots – The Lazy Rest
13. Örnsberg – Shoegazing
14. The Second Band – No Song
15. Vit Päls – Turning Torso
16. Little Big Adventure – The Happiest Times
17. Stars In Coma – Amelie
18. All The Kings Men – Fake Guitar Stars
19. Television Keeps Us Apart – Never Be Alone
20. Everyday Sensations – 1 Steps 2 Step

Blir det några skivor över (100 ex tillgängliga) så kan man beställa genom att skicka en intresseanmälan till clubkingkong(a)spray.se.

Spanskt solsken

Solen skiner, jag dricker kall ljus öl, det känns som fredag fast det är torsdag och jag vill bara lyssna på spansk solskenspop.



På plats i Sala



Nu är jag på plats i Sala. Alltid som en dröm att vandra från station upp för Aguéligatan så här om sommaren. Men jag är inte bara här för att vila upp mig. På fredag ska jag och mina kollegor från Club King Kong spela skivor på Sveriges mest oregelbundna festival - Hej Babberiba-festivalen i Sala Folkets Park. Det blir nog mest backstageområdet som får njuta av vår musiksmak, men jag har hört rykten om att vi ska spela rakt ut i etern också; Sala Närradio. Live spelar bland andra All The Kings Men från Manchester som också spelar på Club King Kong på lördag.



Från dagens Sala Allehanda kan meddelas bland annat följande:


  • I tisdags ryckte räddningstjänsten ut för att släcka en brand. Det var dock bara mat som kokat torrt. Tur!
  • En kraftöverföringsväxel till en traktor stals i Västerbykil någon gång mellan 01 och o7 natten mot måndag.
  • Någon försökte stjäla en Peugeot på Karpgatan samma natt.
  • En annan bil blev rispad i lacken på Jakobsbergsgatan i helgen.
  • En man på Kvarngatan blev bestulen på sin gräsklippare när han ställt den ifrån sig en stund.
  • De nya föreståndarna för OKQ8-macken låter i en intervju meddela att de bland annat ska börja sälja gräsklippare. Koppling?
  • Ung Vänsters f.d. ordförande Tove Fraurud sitter tydligen som ersättare i kommunstyrelsen i grannkommunen Heby för vänsterpartiet. Spännande karriärsutveckling. Hon har opponerat sig mot ytterligare privatiseringar av äldreomsorgen. Grattis Heby!
  • Det har klottrats på ett garage vid Långforsbadet.
  • 20 meter gärdsgård, en brevlåda och en soptunna revs ner på fredagskvällen i Viggbacken. Polisen misstänker en bil.
  • Kläder värderade till 2300 har stulits från en torkvinda på Mångatan.
  • Den gamla Hylands Hörna och Carnal Forge-medlemmen Dennis Vestman låter i en annons meddela att "Äntligen är den svenska färsk potatisen här!"
  • Vallatunnelns framtida existens är hotad. Där är trångt, mörkt och luktar illa enligt Benny Wetterberg på skolförvaltningen.
  • Sala Gymnastikförenings flickor i åldrarna 9-11 år knep en 11:e plats i TrazanTrupp Cup i Bålsta. Grattis!
  • En Husqvarna LTH151 åkgräsklippare kostar cirka 15 900 kr inkl. vagn. Samma pris gäller för en LT151. Vagn levereras dock omonterad.
  • Nationaldagsfirande kommer att genomföras med bland annat kaktävling i Sätra Brunn och tal av kommunchefen Jan-Olof Friman på Väsby Kungsgård. Så jävla borgerligt!
  • Skuggans socialdemokratiska förening uppmärksammar världsmiljödagen med tipspromenad och damkör. Så jävla borgerligt!
  • Grällsta IF ligger på tredje plats i Niclas Bergwalls "Heta lista". Han tror på div. 5-spel nästa säsong. På sjunde plats i samma lista ligger min barndomsvän Tommy Johansson efter ett hattrick i Grällstas senaste. Det är stooort!
  • En MTD 175/107H Black Edition erbjuds till köp för 16 900 kr. En gräsklippare alltså.
  • DJ Wäfors gar fyllt 70. Grattis.

I morgon ska jag åka rulltrappa!

tisdag 3 juni 2008